Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-11-2017 09:10   Güncelleme : 30-11-2017 09:10

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsun'u Çok İyi Tanıtamıyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada iş adamlarına konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsun'u Çok İyi Tanıtamıyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı meclis toplantısına katıldı.

TSO Davut Altan Meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Kaymak, Samsun'un göç veren değil, göç alan ili olması gerektiğini belirterek, merkez OSB'de 5 bin, diğer OSB’lerde bin olmakla birlikte 6 bin kişinin çalıştığını söyledi ve "Samsun'un deniz, hava, kara ve demiryolu olmak üzere bütün ulaşım yollarının ortasında bulunması ve ayrıca Bafra ve Çarşamba gibi delta ovalarına sahip olması Samsun'u sayılı illerden biri yapıyor. İlimiz denizin kenarında ve tarım potansiyeli yüksek. Samsunumuzun bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için beraberce çalışmalıyız. Şüphesiz arkadaşlar bunu yaparken de bir bütün olarak olaya bakmak zorundayız. Buna herkes kafa yormak zorunda. Herkes elini taşın altına koymak durumunda" dedi.

İŞ ADAMLARINI UYARDI

Toplantıda iş adamlarını da uyaran Vali Osman Kaymak, "Eğer büyümek istiyorsanız, gelişmek istiyorsanız, olaya sadece Samsun olarak değil, uluslararası perspektiften bakmanız gerekiyor. Kendinizi uluslararası rakiplerinizle konumlayıp, geliştirmeniz gerekiyor. Yoksa sadece Samsun'a hitabeden yalnızca bölgede iş yapan konumda olursunuz" ifadelerini kullandı. Zaman zaman ekonomik anlamda zikzaklar yaşanabildiğini da vurgulayan Vali Kaymak, "Ticaret erbabı ile, sanayicisi ile, bütün kesimleriyle bürokratı ile siyasetçisi ile Samsun'un sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde kullanmak durumunda. Samsunspor alt yapı konusunda ciddi bir konuma geldi. Bu yönüyle artık biz şunu önemsiyoruz. İlimizdeki spor tesislerini en iyi şekilde kullanalım ve buralarda sürekli organizasyonlar yapalım. Tabii spor denilince Samsunspor'da çok önemli. Samsunspor konusunda hepimizin isteği Süper Lig'de bulunması. Samsunspor Süper Lig'e alışık bir takım. Samsunspor’u Samsun'un kalkınmasının bir parçası olarak görmek zorundayız. Samsunspor’a hep beraber sahip çıkıp, elimizi taşın altına koymalı ve sorunları çözmek durumundayız" diye konuştu.

SAMSUN'U ÇOK İYİ TANITAMIYORUZ

Samsun'da turizmin gelişmesi konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğirni dile belirten Vali Kaymak "Samsun Karadeniz'in lider ili. Arap ve diğer turistlerin Samsun'a getirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız ve bu konuyu da çalışma alanımız içerisine ekledik. İlimizi çok iyi tanıtamadığımız için de turizmde hak ettiğimiz değeri alamadığımızı düşünüyorum. Fuarları önemsiyoruz. Fuarların ilimizin kalkınmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz. İlimizde 4 ay içerisinde 2 fuar yaptık. Fuarların ilimizde yapılması, ilimizdeki hareketliliği artırıyor. Onun için bu fuarların devam etmesi gerekiyor. Bu konuda da biz elimizden geldiği kadarıyla destek olacağız. Havalimanı kapatıldığında ilimiz gerçekten büyük bir sıkıntı yaşadı. Açıldıktan sonra doluluk oranı %40’lardan %80’lere çıktı.

SAMSUN'U DAHA İYİ HALE GETİRMELİYİZ

Vali Kaymak, iş adamlarına, "Sizler sanayinin içinden geliyorsunuz. Hükümeti yönlendirmek, hükümete öneriler sunmak konusunda sizin konumunuz çok önemli. Bizler de Valilik olarak sizlerden gelen öneriler doğrultusunda daha neler yapabiliriz, Samsun'u daha iyi hale nasıl getirebiliriz, bunları konuşalım ve bunları masaya yatıralım. Bizler çözüm odaklı, iş odaklı çalışıyoruz. Tabi ki, bunu elbirliğiyle, güç birliği ile yapmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çok güzel işler çıkacaktır ve işler rahatlıkla sonuçlanacaktır" şeklinde seslenerek sözlerini tamamladı.

SAMSUN LOKOMOTİF OLACAK

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da konuşmasında Samsun'un sahip olduğu alternatifi üretim altyapıları ve lojistik imkanları ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "1901 yılında faaliyete başlayan odamız, 36 meslek komitesi, 190 meslek komite üyesi, 79 meclis üyesiyle Samsun’un ve üyelerinin gelişimine yönelik olarak çalışmalarında çıtayı daha yukarılara taşıyor. Samsun artık üzerindeki kabuğunu kırmıştır. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Samsun ciddi bir lokomotif olacaktır” dedi.

adminadmin