Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2019 13:30   Güncelleme : 02-06-2019 11:25

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsunumuzda Gerekli Önlemleri Aldık

Samsun Valisi Osman Kaymak Ramazan Bayramı öncesinde alınan trafik tedbirlerini Samsun-Ankara Karayolu Polis Kontrol Noktası'nda yerinde inceleyip, trafik denetimine katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsunumuzda Gerekli Önlemleri Aldık

Ramazan Bayramı öncesinde alınan trafik tedbirlerini Samsun-Ankara Karayolu Polis Kontrol Noktası'nda yerinde inceleyip, trafik denetimine katılan Vali Kaymak, güvenli bir yolculuk geçirmeleri temennisiyle, tüm yolcu ve sürücülerin bayramını kutlayıp çikolata ikram ederek, çocuklara oyuncak ve satranç takımı hediye etti.

Vali Kaymak, denetim için durdurulan araçlardaki çocuklara, İçişleri Bakanlığımızca "Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum" sloganıyla başlatılan proje kapsamında araç kullanan ebeveynlerinin yaptığı hataları işleyecekleri karneleri teslim ederek, ebeveynlerini trafikte yaptıkları kural ihlallerinde uyarmaları için de kırmızı düdük dağıttı.

Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Kaymak, “Arkadaşlar, Ramazan Bayramına girmek üzereyiz. Vatandaşlarımız anne-babalarını, sevdiklerini görmek ve ziyaret etmek için yola çıktılar. Bu vesileyle şehirlerarası yolarda trafik yoğunluğu arttı. O anlamda bizlerde bir kaza olmasın, insanların evine acı haber gitmesin diye tedbirlerimizi arttırdık. Bu çerçevede Samsunumuzda Emniyet ve Jandarma bölgesi’nde gerekli önlemleri aldık. Emniyet Bölgesinde 325 trafik polisi ve 8’i motosiklet olmak üzere 41 araç ile birlikte denetimlerimizi yapıyoruz. Gerek bu yolda, gerekse Çarşamba yolunda ve Sinop yolunda yoğun bir şekilde trafik uygulamamız devam ediyor. Sürücülerden kurallar uyarak özellikle emniyet kemeri takmalarını ve hız limitine uymalarını istiyoruz.'' dedi.

İçişleri Bakanlığımızın bu bayram uygulamaya geçirdiği ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ni denetimlerde çocuklarımıza verdiklerini ifade eden Vali Kaymak, “Çocuklar bu karnede sürücünün hız limitine uyup uyumadığı, emniyet kemerini takıp takmadığı, yayalara yol verip vermediği konularında (annelerine-babalarına) not verecekler. "Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum" projesi kapsamında düzenledikleri karnenin fotoğrafını çekecek olan çocuklar #trafikkarnem hastagi ile twitter üzerinden @TrafikEgm'yi etiketleyerek paylaşım yapacaklar. En beğenilen ve dereceye giren 100 karneye bisiklet hediye edilecek. Bu proje çok anlamlı. O yönüyle çocuklarımızı dağıttığımız karneye not vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Son yıllarda alınan tedbirler sonucu kazalarda büyük bir azalma gerçekleştiğini söyleyen Kaymak, “Biz özellikle vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Arkadaşlar, bayramda sevinmeye ve sevdiklerinizle buluşmaya gidiyorsunuz, evlerinize acı haber göndermeyin. Biz onun için uğraşıyoruz. Trafik kuralları tecrübelerin sonucunda ortaya çıkmış kurallardır. Bu kuralların hepsinin bir gerekçesi ve tecrübesi vardır. Kurallara uyulması halinde kaza olmayacaktır. Genelde kazaların çoğu insan kaynaklıdır. Kazaların büyük bölümü kurallara uyulmadığı için sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Sürücülerimizi kurallara uymaları konusunda uyarıyoruz.” dedi.

Ramazan ayının son günlerinde olduklarını ifade eden Vali Kaymak, “Önümüzdeki Salı günü Ramazan Bayramı’nı hep beraber idrak edeceğiz. Bu vesileyle ülkemizdeki bütün vatandaşların ve Samsunluların bayramlarını tebrik ediyorum. Bayram hepimize huzur ve mutluluk getirsin diye dua ediyoruz. İlimizde çok huzurlu bir Ramazan geçirdik. Samsun şu an tam bir huzur kenti. O yüzden biz görev yapan güvenlik güçlerimize ve askerimize çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin huzuruna katkı yapan sınır boylarında göreve yapan askerlerimize ve polisimizin Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz sayesinde ülkemiz huzur içerisinde günlerini geçiriyor. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Bu bayramda dargınların barışmasını öneriyoruz. Birbirlerine daha anlayışlı davranan, sevgiyi ve saygıyı öne çıkaran bir anlayışın yayılmasını önemsiyoruz. Bu vesileyle tekrar tüm Samsunlu hemşehrilerimin, ülkemizin  ve tüm islam aleminin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Samsun-Ankara Karayolu Polis Kontrol Noktası’nda İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Faruk Demir ve noktada görev yapan polislerle sohbet eden Vali Kaymak, Polis Kontrol Noktası Denetleme Defterini ve 100. Yıl Güzergah Kontrol Cetveli’ni imzaladı. Ardından günün anısına hatıra fotografı çektiren Vali Kaymak, Polis Kontrol Noktası'nda görev yapan polislere kolaylıklar dileyerek ayrıldı.

adminadmin