Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2019 09:19   Güncelleme : 11-01-2019 09:19

Samsun Valisi Osman Kaymak: Tedbirler alınmasına rağmen uyuşturucu kullanımı artıyor!

​Samsun Valisi Osman Kaymak uyuşturucuyla mücadele konulu toplantıda “Emniyet tedbirleri alınmasına rağmen uyuşturucu kullanımı artıyor” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak: Tedbirler alınmasına rağmen uyuşturucu kullanımı artıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak“Maalesef toplumda hala uyuşturucu kullanımlar, intiharlar ve boşanmalar artıyor. Bunlara daha çok mesai harcayıp yoğunlaşmamız lazım. Bu sorunlar artık polisiye tedbirlerle çözülecek sorunlar değildir. İlimizde bazı olaylar haddinde fazla gösterilerek, Samsun daha farklı konumlara çekilerek gösteriliyor. Şu an Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığımızla birlikte Narkotik Suçlarla Mücadele konusunda Türkiye’de en iyi mücadele yapan ilk üç il arasındayız. İlimizde Emniyetimiz ve Jandarmamız görevini tam anlamıyla yapıyor. Arkadaşlar bir ürünün alıcısı varsa satıcısı mutlaka bulunuyor.” dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede aslolan eğitimdir” diyen Kaymak sözlerini, “Bu konuda muhtarlarımıza, okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, medyaya ve belediyelerimize büyük görev düşüyor. Üzerinize vazife olmayan işleri vazife edinin. Mutlaka herkesin bu konuda üzerine bir vazife edinmesi lazım. Nerelerde hata yapıyoruz? Bütün kaynaklar harcanıyor. Kurumlar kuruluyor, Harcamalar yapılıyor. Bir dizi önlemler ve emniyet tedbirleri alınmasına rağmen uyuşturucu kullanımı artıyor. İlkadım, Canik, Atakum, Bafra ve Çarşamba ilçeleri maalesef bu suçların daha çok işlendiği ilçelerimiz. Bu ilçelerin kaymakamlarına ve muhtarlarına buradan söylüyorum. Bu işlere daha çok mesai harcayın. Yol yapmak, parke yapmak, kanalizasyon yapmak artık bunlar arkada kaldı, bunlar konuşulmuyor. Siz sosyal alanda ne yapıyorsunuz. Hangi insanın derdine derman oluyorsunuz bunlar konuşuluyor. Devletimiz, sosyal yardımlaşma alanında Avrupa ülkeleriyle yarışacak şekilde sosyal güvenlik hizmetleri veriyor ama sosyal sorunları maalesef yeterince çözemiyoruz. İnsanlar mutlu olmuyor. Onun için müftülüğümüzün ve diğer kurumlarımızın da yapacak çalışmaları var. Bütün bunları el birliği ile çözeceğimize inanıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” Diye tamamladı.

adminadmin