Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-11-2018 08:38   Güncelleme : 10-11-2018 08:38

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak: Arazi Toplulaştırılması Verim Açısından Büyük Bir İhtiyaç Ve Zorunluluktur

Samsun Valisi Osman Kaymak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak: Arazi Toplulaştırılması Verim Açısından Büyük Bir İhtiyaç Ve Zorunluluktur

Ziyarette ilk olarak TMO’nun il merkezindeki tahıl silolarında incelemelerde bulunan Vali Osman Kaymak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şube Müdürü Derya Şahinler'den brifing aldı.

TMO Samsun Şubesi’nin, il merkezindeki 36 bin 200 ton kapasiteli tahıl silolarının yanı sıra sorumluluk bölgesindeki Bafra, Çarşamba, Havza, Amasya, Merzifon ve Zile'deki tahıl silolarıyla birlikte toplam 64.900 ton depolama kapasitesine sahip olduğunu belirten Şube Müdürü Derya Şahinler, TMO’nun bu yıl, 17 Ekim 2018 tarihinden itibaren üreticilerin depolama ve finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla emanet ürün alımlarına başladığını ve üreticilerden depo kira ücreti alınmadığını ifade etti.

TMO’nun 2018 hasat döneminde 2,3 milyon ton buğday alımı gerçekleştirdiğini ve önceki yıldan devreden stoklarla birlikte Türkiye genelinde toplam 3,5 milyon ton buğday stoku bulunduğunu söyleyen Şube Müdürü Derya Şahinler, TMO'nun, bütün un üreticilerinin buğday ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunun altını çizdi. 

Vali Osman Kaymak'a ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şube Müdürü Derya Şahinler, uzun yıllardır kurumun çeşitli kademelerinde görev yaptığını ancak ilk defa kuruma Vali ziyareti gerçekleştiğini vurgulayarak şahsı ve çalışanları adına gururlandıklarını dile getirdi.

Vali Kaymak ise programlarının yoğunluğuna göre fırsat buldukça kurum ziyaretlerine devam edeceğini söyleyerek kurum çalışanlarına başarılar diledi. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şube Müdürü Derya Şahinler'in verdiği brifing sonrası bazı tespitlerde bulunan Vali Osman Kaymak; Tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde saklanabildiği lisanslı depo konusunda TMO'nun öncülük ettiğini belirterek, Samsun'da özellikle fındık ve çeltik için daha fazla lisanslı depo ihtiyacı olduğunu, bunun için de şehrin dinamikleriyle birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla parçalanmasının, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da ciddi bir ekonomik kayıp meydana getirdiğini belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, arazi toplulaştırmasının verim açısından büyük bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğunu kaydetti.

Sertifikalı tohum kullanmanın önemini de vurgulayan Vali Kaymak, Türkiye'de ekim alanları azalmasına rağmen son yıllarda sertifikalı ve kaliteli tohumların kullanılmasıyla üretimde artış olduğunu ifade etti.

Ziyarette ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, TMO Samsun Şube Müdür Yardımcıları ve çalışanları katıldı.

adminadmin