Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-07-2017 12:13   Güncelleme : 04-07-2017 12:13

Samsun Valisi’ne Acil Eylem Planı!

Samsun Valisi’ne Acil Eylem Planı!

Samsun Valisi’ne Acil Eylem Planı!

1 - Kurumlar arası ilişkilerde ciddi ölçüde koordinasyon eksikliği var.

2 – Samsun’da Üst düzey bürokrasinin kendi basınını oluşturma ve bu yolla Samsun’a nizamat verme geleneği Samsun’un kimyasını bozdu.

3 – Tekkeköy ilçemizdeki hava kirliliği mahalli insanımızı, Çarşamba ovasının ürünlerini ve hayvancılığı tehlikeye sokarken, bölgedeki TÜYAP, Stadyum ve havaalanı nedeniyle Samsun’un turizmine çok büyük tehdit oluşturmaktadır.

4 - Samsun Kutlukent’te bulunan sanayi siteleri ve Tekkeköy’de bulanan organize Sanayi sitesinin hali içler acısıdır. Sanayi sitelerine yakışmayacak çevre görünümü ve yollarının perişanlığı yıllar yılı çözüm beklemektedir.

5 – Samsun’un şehir için trafiği ve otopark meselesi kangren durumdadır.  Bilhassa saat 17.00’dan sonra 100. Yıl Bulvarından batıya doğru seyir halinde olmanızı tavsiye etmiyoruz.

6 - Samsun – Trabzon, Samsun - Ankara Hızlı Tren Projesi ilginizi bekliyor.

7 – Mayıs sonunda kapanacak olan Samsun- Çarşamba Havaalanının kapatılması olimpiyatlar nedeniyle Ağustos ayına ertelendi. Havaalanının Ağustosta kapanması Samsun turizm ve iş dünyası bakımından bir felakettir.

8 - Samsun öğrenci sayısı bakımından Karabük’ten bile geridedir. Bu nedenle FETÖ’nün kapatılan Başarı üniversitesinin ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesi adıyla yeniden eğitim hayatına kazandırılmasını istiyoruz.

9 – 180 Bin nüfuslu Atakum ilçemizde uzun süredir kaymakam yok.

10 – Başta milli eğitim olmak üzere bir çok kurum vekaleten yönetildiği için iş üretilemiyor.

11 – Samsunspor’a kalıcı bir kaynak bulamadık gitti. Taşıma suyla da bu kadar..

12 – Başta Bonzai olmak üzere uyuşturucu çok ciddi bir meselemiz halindedir. Sokakları gençleri zehirleyen çetelerin hâkimiyetine bırakmış durumdayız. Polisin yaptığı operasyonlar sonuçsuz kalıyor çünkü gözaltın alınanlar kısa zamanda serbest kalıyor.

13 - Adalette mekanizmasında da ciddi sıkıntılarımız var. Yaralama tehdit kurşunlama olaylarında nedense tutuklama yok.

Başyazı

adminadmin