Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2019 10:35   Güncelleme : 19-01-2019 14:20

Samsun ve ilçelerine yeni gelen başkanlar!

Dün akşam saatlerinde AK Parti Samsun ilçe belediye başkanları belli Olmaya başladı.

Samsun ve ilçelerine yeni gelen başkanlar!

Çok uzun süren bekleyişten sonra nihayet, AK Parti Genel Merkezi tarafından Samsun ilçe belediye başkan adaylarının isimlerinin yazılı olduğu liste Samsun’a gönderildi ve listedeki isimler AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu tarafından saat 09:00’dan sonra telefon ile aranmaya başlandı.

Aksu listedeki isimlerden yarın saat 14:00’te Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılacak aday tanıtım toplantısında hazır olmalarını istedi.

Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Samsun'da yapacağı aday tanıtım toplantısında AK Parti’nin Samsun ve ilçelerinin belediye başkan adayı olarak elini kaldıracağı yeni isimler kimler?

İşte AK Parti Samsun İl ve İlçelerdeki yeni belediye Başkan adayları;

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir:

Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir.

Mimar, Sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu.

22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi.

Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin

1954 Yılı Bafra'da doğdu. İlkokulu Uluağaç köyünde, ortaokulu Samsun'da, liseyi Bafra Lisesi'nde bitirdi. Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünden mezun oldu.

İlk görev yeri olan Erzincan Endüstri Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcısı ve matematik öğretmeni olarak görev yaptı. Bafra Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu'nda uzun yıllar çalıştı. 22 yıl Kızılırmak Dershaneleri'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kurum Müdürü olarak görev yaptı. Eğitimci olarak binlerce öğrencinin yetişmesine ve üniversite kazanmasına bizzat emek verdi.

2009 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti tarafından Bafra Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi ve belediye başkanlığına seçildi.

2014 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti tarafından tekrar aday gösterildi. Halkın rekor seviyede desteği ile 2.kez Bafra Belediye başkanlığına seçildi.

Bafra Belediye Başkanlığı görevi sırasında sayısız kalıcı proje ve hizmeti Bafra halkı ile buluşturdu.

19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesi sonucunda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. 3 Mayıs 2018 tarihinde ise Samsun Büyükşehir meclisinde yapılan oylama sonucunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Emekli öğretmen Şükriye Şahin ile evli ve Endüstri Mühendisi bir oğlu vardır.

Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı:

1972 yılında Samsun İli Canik İlçesinde doğdu.

İlköğrenimimi Almanya’da, orta ve lise öğrenimimi Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

1995 yılında İstanbul Üniv. Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Vatani hizmetimi yedek subay olarak Van’ın Saray ilçesinde yaptı.

Serbest ticaret ile iştigal eden Sandıkçı, evli ve 4 çocuk babası.

Siyasete AK PARTİ Samsun merkez ilçe kurucu üyesi olarak başlayan İbrahim Sandıkçı, Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığı 2001-2004.

Merkez İlçe Siyasi İşler Başkanlığı 2004-2006, 2006 yılında Merkez İlçe Olağan Kongresi İle Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Merkez İlçe Başkanlığı görevini merkez ilçelerin kapatılmasına kadar devam ettirdi.

2009 Ve 2014 Yerel Yönetimler Seçimlerinde Canik İlçesinden 2 Kez Belediye Başkanlığı Aday Adayı Oldu.

Sandıkçı, Samsun İlim Yayma Vakfı Mütevelli Bşk. Yrd., Atakuma İmam Hatip Lisesi Yaptırma Ve Yaşatma Dernek Bşk. Mevlana Mh. Cami Yaptırma Ve Yaşatma Dernek Bşk.  Olarak sivil toplum kuruluşlarında görev yapıyor.

Alaçam Belediye Başkan Adayı: İlyas Acar

İlyas Acar, 21 Mayıs 1968 yılında Samsun Alaçam'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilimi Alaçam'da tamamlayan Acar, 1988 yılında Van - Çaldıran'da askerliğini tamamlayarak, 1991-92-93 ve 94 yıllarında Alaçam İlçesi, Gökçeağaç Oymağı, Bahşioymağı ve Pelitbükü köylerinde vekil öğretmenlik görevlerinde bulundu.

Çarşamba Belediye Başkan Adayı Halit Doğan

2014 yılında AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı görevine gelen Doğan’ın 3 dönemi dolan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın yerine aday olarak gösterildi. Mütevazi ve beyefendi kişiliği ile genel merkez tarafından Çarşamba belediye başkan adayı olarak AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Avukat Halit Doğan aday gösterildi.

Terme Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç

1967 yılında Terme’de doğan İlkokulu bitirdikten sonra 2 yıl kuran kursuna giderek hafızlık eğitimini tamamladı. Orta ve lise eğitimimi Terme imam hatip lisesinde tamamladı. 1993 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1997 yılında avukatlık mesleğine başladı. 2009 yerel seçimleri için Ak Parti Terme belediye başkan aday adayı oldu. 12 Ocak 2014 yılında atama yolu ile Ak Parti Terme ilçe başkanlığı görevine başladım. 8 Kasım 2014 yılında yapılan 5.olağan kongre ve 10 Eylül 2017 tarihinde yapılan 6. olağan kongrede ilçe başkanlığı görevine devam ediyor.

Halen Terme ilçesinde avukatlık yapan Kılıç Evli ve 2 çocuk babası.

Ayvacık Belediye Başkan Adayı Halil Kalaycı

1980 yılında Ayvacık’ta doğan Halil Kalaycı, İlkokulu Şenpınar mahallesinde, Ortaokul ve Liseyi Çarşamba’da bitirdi. Aynı yıl Gazi üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanan Kalaycı; 2001 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra Kabaklık ve Osmanlı mahallelerinde ücretli öğretmen olarak çalıştı.

2002 yılında Erzurum’a sınıf öğretmeni olarak atanan Halil Kalaycı, 2004 yılında eş durumu mazereti ile Batman’a ve 2007 yılına kadar zorunlu hizmetini tamamlayıp, 2007 yılında memleketi, Tiryakioğlu mahallesine öğretmen olarak atandı. Bir yıl sonra Yenice Mustafa Çakır Ortaokulu müdür yardımcılığına, 2010 yılında Terice Ortaokuluna, 2013 yılında Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna okul müdürü olarak atananan Kalaycı, Terice ve Mehmet Akif Ersoy okul müdürlüğü dönemimde İlçe Spor Müdürlüğüne vekalet etti.

2013 yılında bakanlık değiştiren Halil Kalaycı, Milli Eğitim Bakanlığından Spor Bakanlığına geçtim ve 1 yıl asaleten Ayvacık İlçe Spor müdürlüğü görevi, 2014 yılında Vakıf Müdürlüğü görevine başladı .2014 yılından bugüne kadar Ayvacık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüğü görevini yürütan Kalaycı, Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvacık Belediye başkan aday adaylığını ilan etti.

Havza Belediye Başkan Adayı Sebahattin Özdemir

Ladik Belediye Başkan Adayı Nurhan Yapıcı Özel

Nurhan Yapıcı Özel, Mimarlık eğitimi almış ve evli ve iki çocuk annesidir.

1994 yılında Ladik Belediye Meclisi üyesi seçilerek başlamış olduğu siyaset yolculuğunda 22 yıldır aktif hizmette bulunmaktadır.

adminadmin