Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-03-2018 11:00   Güncelleme : 19-03-2018 11:00

Samsun Ve OMÜ Şehitler İçin Tek Yürek Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin, şehitlerimizin aziz hatırasını anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlediği "18 Mart Şehitler Yürüyüşü", Üniversitenin, Samsun protokolünün ve Samsunluların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Samsun Ve OMÜ Şehitler İçin Tek Yürek Oldu

Çocuk, genç, yaşlı her kesimden vatandaşın, şehitlerimiz için tek yürek olduğu yürüyüşe; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Fakülte Dekanları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve Samsun halkı katıldı.

Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünün önünden başlayan yürüyüş, şehitlerimiz ve ülkemiz için atılan sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Anıta kadar süren yürüyüş, civardaki vatandaşlardan da büyük ilgi görerek alkış aldı. Vatandaşların bir kısmı da evlerinin balkonlarından salladıkları Türk bayraklarıyla yürüyüşe destek verdi.

"Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez",

"Çanakkale Ruhu Dimdik Ayakta” gibi sloganlarla kortejin Samsun sokaklarını inlettiği yürüyüşte âdeta yer gök Türk bayrağının rengi kırmızı beyaza büründü.

Atatürk Anıtı’nın önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, günün anlam ve önemine hitaben bir konuşma yaptı.

"18 Mart Türk Milleti’nin destanlaştığı günün adıdır"

18 Mart gibi anlamlı bir günde yürüyüşe katılarak güzel bir tablonun oluşumuna destek veren herkesi sevgi ve saygı selamladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç "Bu yürüyüşle tarihe sökülmez bir şekilde kazınmış o anlamlı günü hatırlamak istedik. 18 Mart, tarihe Çanakkale'nin geçilmez olduğunu yazdığımız, Türk Milleti’nin destanlaştığı günün adıdır. Aynı zamanda 18 Mart, her türlü yoksulluğa ve imkânsızlığa rağmen inancın ve imanın nelere kadir olduğunun gösterildiği gündür. Bu nedenle adının sadece bir günde geçileceği bir gün değildir. Bu günü tertiplememizin sebebi, o gün ölüme gül bahçesine girer gibi giden kahramanlarımızın koşuşlarını hatırlamamız ve nedenlerini bilmemizdir. Bir vatan kanla sulanmadıkça vatan olamıyor. Bunun destanlaştığı günün adıdır 18 Mart. 18 Mart'ta şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi.

"Afrin'de gösterilen kahramanlık yine bu millete yakışıyor"

Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı’nda savaşan askerlerimizi de unutmayan Rektör Sait Bilgiç "Çanakkale Zaferiyle aynı günde, o neslin yeni jenerasyonunun Afrin'de gösterdiği kahramanlık yine bu millete yakışıyor. Bugün orada savaşan Mehmetçiklerimizi erinden komutanına kadar minnetle anmak istiyorum. Allah şu an Afrin'de ve yurdun her yerinde görevde olan askerlerimize güç versin. Onları muzaffer kılsın ve sağlıkla aramıza katılmasını, ailelerine katılmasını sağlasın. Biz mazlum milletleri özgür yaşatabilmek için de fedakârlık yapabilen bir milletiz. Bunu başka milletlerin anlaması mümkün değil. Biz var oldukça, ayakta durdukça mazlum milletlerin de umudu olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Geleceğimiz için çok çalışmalı ve doğru yaşamalıyız"

Türk Milleti’nin şartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa her türlü engeli aşacağına işaret eden Rektör Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun tarihte nice örnekleri var. Ama biz sadece kahramanlık göstererek geleceğe güvenle gidemeyiz. Bu kahramanlıklar, milletimizin takdire şayan bir özelliği olsa da gelişmiş ülkelerin kendi toplumlarının geleceği adına yaptıkları çalışmaları, başarıları görünce bizim de bu kahramanlıklarının yanında başka şeyler de yapmamız gerektiği görülüyor. Daha çok çalışmak ve daha doğru yaşamak ve birbirimizi sevip saymak zorundayız."

"Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin"

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin bu yürüyüşte verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Sait Bilgiç "Aramızda bazı konularda birbiriyle ayrı düşen nice insanımız var. Ama söz konusu vatan, millet, bayrak olunca bu güzel tablo oluşabiliyor. Biz bu güzel tablonun devamını her zaman, her şekilde sürdürmek zorundayız. Birbirimizden farklığımız elbette olacak, hepsi bizim zenginliğimiz. Bizi farklılıklarımız üzerinden bölmeye çalışanların yazdığı senaryolara alet olmayı da bırakmak zorundayız. Suçu sadece Türkiye üzerinde oynanan oyunları planlayanların üstüne atarak işin içinden sıyrılamayız. Bu senaryoların içinde yer almamak için birbirimizi kırmadan, ayırmadan yaşamayı başarmak zorundayız. Bunu başarırsak bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Metin Yılmaz, tüm şehitlerimiz için Kur'an okudu ve yaptığı dua konuşmasıyla hep birlikte şehitlerimiz ve ülkemiz için dua edildi.

Duanın sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin düzenlediği ve Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği “18 Mart Şehitler Yürüyüşü” sona erdi.

adminadmin