Spor
Giriş Tarihi : 26-02-2014 12:26   Güncelleme : 26-02-2014 12:26

SAMSUN YATIRIMA DOYACAK...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'a 2012-2014 yatırım programı çerçevesinde 537 milyon TL'ye varan yatırımlar yapılacağını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Samsun'da stadyumdan spor salonlarına, kapalı yüzme havuzlarından gençlik merkezlerine kadar çok kapsamlı bir tesisleşme hamlesini hayata geçiriyoruz" dedi.

SAMSUN YATIRIMA DOYACAK...
Bakan Kılıç, Türkiye'ye yapılacak spor yatırımları ile mevcut tesisleşme hamlelerinin daha da ileriye taşınacağını vurgulayarak, her geçen gün küresel bir aktör olma yolunda bir basamak daha tırmanan Türkiye'nin, spor alanında da dünya ölçeğinde söz sahibi olması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

"SAMSUN'A BU YILIN SONUNA KADAR 537 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK"

Milletin istikbali gençlerin özgüven sahibi bir nesil olarak yetişmesi ve sadece ülkesine değil dünya toplumuna değer katacak ve etki edecek bir seviyeye gelmesinin temel hedeflerinden birisi olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, "Bu temel hedefimiz doğrultusunda, Bakanlık olarak ülke çapında gerçekleştirdiğimiz dev yatırım hamlesi Samsun'umuzda da kendini net biçimde gösteriyor. Samsun için 2012 - 2014 yatırım programı itibariyle gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplam büyüklüğü, yaklaşık olarak 537 milyon TL'ye ulaşmış bulunuyor. Bu büyük yatırım, hem spor alanında Samsun'un tesisleşmesi yönünde, hem de gençlerimizin dünya standardında bir donanıma kolayca erişmelerini sağlamak hedefiyle gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"SAMSUN, HASRET KALDIĞI STADYUMA KAVUŞACAK"

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Samsun'da tesisleşme hamlesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Bu yatırım dahilinde stadyumlardan, spor salonlarına, kapalı yüzme havuzlarından, cimnastik salonlarına, kayak tesislerine, buz pateni salonundan, gençlik merkezlerine, izcilik ve gençlik kamplarından, sentetik çim yüzeyli futbol sahalarına kadar bir çok farklı ve işlevsel yatırıma imza atıyoruz." dedi.

SAMSUN'DA DEV BİR STADYUM YÜKSELİYOR

Samsun halkının spora olan sevgisini ve sahip olduğu fair-play duygusu çerçevesinde sporun ve sporcunun dostu olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, tesislerin inşa çalışmalarında bugün gelinen duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.
Samsun Merkez Stadyumu'nun yapımının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Bakan Kılıç, "33 bin seyirci kapasiteli Samsun Merkez Stadyumu'nun gerçekleşme seviyesi şu anda  yüzde 15'e ulaşmış bulunuyor. Bittiği zaman, gerçekten de bölgenin en güzel stadyumların birisi olacak. Sadece futbol maçlarının oynandığı bir yer değil, halkın sürekli kullanabileceği sosyal bir alanı hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.
 
YAPIMI DEVAM EDEN DİĞER TESİSLER

Bakan Kılıç, Samsun genelinde devam eden çok sayıda tesisin büyük bir hızla yapımına devam edildiğini açıklayarak, Atakum Kapalı Yüzme Havuzu'nun gerçekleşme seviyesinin yüzde 30 olduğunu söyledi.

Bafra'da yapımı devam eden 5 bin seyirci kapasiteli Bafra Stadyumu'nda ise yüzde 15'lik bir seviyeye ulaştıklarını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu tesislerin yanı sıra 2000 seyirci kapasiteli İlkadım Spor Salonu, Canik Jimnastik Spor Salonu, sentetik çim yüzeyli futbol sahaları ise yapımı tamamlanmış ve halkımızın hizmetine sunulmuş çeşitli spor yatırımlarımız da tüm hızıyla devam ediyor. 2000 seyirci kapasiteli Bafra Spor Salonu, Ladik Kayak Merkezi, Merkez Buz Pateni Salonu, 500 seyirci kapasiteli olan ve yüzde 10 inşa seviyesine gelen Bafra Kapalı Yüzme Havuzu, yine yüzde 10 seviyesine ulaşan Çarşamba Belediye Başkanlığı Spor Salonu, yapımı devam eden diğer spor yatırımlarımızdan bazıları. Bunun yanında, tamamlandığında 500 seyirci kapasiteli olacak Kavak Spor Salonu, 250 seyirci kapasiteli Asarcık Spor Salonu, Salıpazarı Spor Salonu ve Yakakent Spor Salonu ile Atakum Çok Amaçlı Spor Salonu projeleri gibi, şu an, ihalesi yapılmış, proje aşamasında veya arsa temin aşamasında olan spor yatırımlarımızın da hayata geçmesi adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz."

"GENÇLER İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, işin sadece sportif yanına ilişkin yatırımlar yapmadıklarını, aynı zamanda Gençlik kısmının da kendileri açısından çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda gençler için üretilen çeşitli projelerin Bakanlık koordinesinde devam ettiğini açıkladı.

Samsun'un dört bir yanında gençler için hazırlanan tesislerin inşa çalışmalarının da büyük bir hızla sürdürüldüğüne değinen Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"19 Mayıs Nebian Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nin yapım çalışmalarında yüzde 50 seviyelerine ulaştık. Atakum'da gençlerimizin hizmetine sunacağımız Atakum Gençlik Merkezi'nin tamamlanma seviyesi yüzde 60. Bu tesislerin yanı sıra Terme Gençlik Merkezi'nde yüzde 20 ve Alaçam Gençlik Merkezi ile Vezirköprü Gençlik Merkezi'nde yüzde 10'luk tamamlanma seviyesine ulaştık. Yatırımları devam eden gençlik tesislerimizin yanı sıra yapımı tamamlanan Bafra Gençlik Merkezi, Çarşamba Gençlik Merkezi ile proje çalışması süren Vezirköprü Kamp Eğitim Merkezi, Samsunumuzda gerçekleştiriyor olduğumuz gençlik yatırımlarımızdan bazıları."

"OTEL KONFORUNDA ÖĞRENCİ YURTLARI"

Samsun'da eğitimlerine devam eden üniversiteliler için de özellikle yurt konusunda önemli atılımlar kaydettiklerini dile getiren Bakan Kılıç, "Samsun'a öğrenci olarak gelen genç kardeşlerimizi kendi evlerinde hissettirecek konforda öğrenci yurdu yatırımlarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda, 2000 öğrenci kapasiteli Merkez Öğrenci Yurdu, 400 öğrenci kapasiteli 19 Mayıs Öğrenci Yurdu, 300 öğrenci kapasiteli Vezirköprü öğrenci yurdu, 300 örenci kapasiteli Havza Öğrenci Yurdu, 500 öğrenci kapasiteli Çarşamba Öğrenci Yurdu, 600 öğrenci kapasiteli Canik Öğrenci Yurdu, gençlerimiz için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımıza örnek verilebilir." ifadelerini kullandı.

"SAMSUN, GÜÇLÜ YARINLARIN MERKEZİ OLACAK"

Bakan Kılıç, hedefleri ve planlamaları doğrultusunda, tüm bu yatırımların Samsun'un bir spor kenti hale gelmesinde büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu yatırımlar aynı zamanda Samsun'u gençler adına dolayısıyla Türkiye'nin geleceği adına çok daha önemli bir şehir haline getirecektir. Bu önem, tesisleşmenin güncel getirileri anlamında değil, yatırımlarımızın Samsun'umuzu, milletimizin sağlıklı ve güçlü yarınlarının hazırlanmasında bir merkez haline getirecek olması yönündedir. Güçlü yarınlar vizyonumuz doğrultusunda tüm Türkiye'ye olduğu gibi, Samsun'a da yatırımlarımız artarak devam edecektir." dedi.
adminadmin