Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-02-2017 16:14   Güncelleme : 20-02-2017 16:14

​Samsun Yavuzselim'e Dev Yatırım

Canik Belediyesi tarafından uygulanan "Güzel Evim, Mutlu Geleceğim" projesiyle binalara estetiklik kazandırılan Yavuzselim Mahallesi, şimdi de Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi'ne kavuşuyor. Başkan Osman Genç, içerisinde düğün salonu, müzik okulu, etüt odaları, sıbyan mektebi ve aile sınıfları bulunan tesis inşaatını yakından takip ediyor.

​Samsun Yavuzselim'e Dev Yatırım

Mahalleleri hanım konakları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri gibi bir çok yatırımla süsleyen Canik Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'nde Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesinin ardından şimdi de Kültür, Eğitim ve Spor Tesisi inşaatını hızla sürdürüyor. Başkan Osman Genç, içerisinde çok amaçlı düğün salonu, hanım konağı, sıbyan mektebi, müzik okulu ve kurs merkezinin bulunacağı tesisin inşaat çalışmalarını yakından takip ediyor.

'NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ'

Beraberinde Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu ve ilgili birim müdürleri ile birlikte tesis inşaatını inceleyen Başkan Genç, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. İlçede fiziksel dönüşümün yanında sosyal dönüşümü de gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Genç, yaptıkları eğitim, kültür, sosyal ve spor tesisleri ile her mahalleyi hizmetlerle süslediklerini ve nakış gibi işlediklerini söyledi.

'ŞEHİR VE İNSAN'

İnsanların yaşam standartlarını yükseltici çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Genç, "Dönüşümü sadece fiziki olarak gerçekleştirmiyoruz, aynı zamanda toplumun da dönüşümü için çalışıyoruz. Bütün çabamız şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyo-kültürel gelişimini etkiler. Bu nedenle Yavuzselim Mahallemizde yaptığımız tesisimiz de büyük önem taşıyor" dedi.

'HER YENİLİK DÖNÜŞÜM DEMEK'

Yavuzselim'in ilçenin önemli mahallelerinden birisi olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Yavuzselim Mahallemizde dönüşüme bağlı olarak doğalgaz, elektrik, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise üst yapısını yapıyoruz. Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi kapsamında sıvasız, boyasız evleri yeniliyoruz. Bunların ötesinde fiziksel dönüşümün yanında sosyal dönüşüm de sağlıyoruz. Her yenilik değişim ve dönüşümü getiriyor" diye konuştu.

'MODEL OLUYORUZ'

Kaba inşaatı tamamlanan tesisin bu yıl tamamlanacağını da dile getiren Başkan Genç, "İçerisinde sıbyan mektebi, müzik okulu, hanım konağı, çok amaçlı salonuyla Roman vatandaşlarımızın değerlerine, kültürlerine değer katacak bir merkez olacak. Artık hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Türkiye'nin gözbebeği Canik Belediyesi olarak yaptığımız her kesime hitap eden yatırımlarla Türkiye'ye model oluyoruz. Bir ilçe belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz sözlerden çok daha fazlasını yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN