Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2019 09:03   Güncelleme : 26-03-2019 09:03

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven; Kütüphaneler milletlerin hafızalarıdır!

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven; Kütüphaneler milletlerin hafızalarıdır!

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven : "Kütüphaneler Milletlerin Hafızalarıdır. Büyük ve medeni milletler kütüphanelerinin zenginliği ile bilinir. Yarınlara bırakacağınız en büyük miras kütüphanelerde bulunan kitaplarınızdır. Milletlerin zenginliği kütüphanelerdeki kitaplarıyla ölçülür. Gençliğe ve geleceğe değer vermenin ölçüsü kitaba verdiğiniz değerle ölçülür" dedi.

KAVGALAR KARANLIĞI VE CEHALETİ SEVER

Kütüphaneler haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Ahmet Seven : " Kitap okumayan toplumlar bir süre sonra birbirlerinin canlarına okumaya başlarlar. Toplumdaki kaosun sebebi okumamaktan kaynaklanır. Okumayan toplumlar cehalet karanlığında birbirleriyle kavgaya tutuşur. Büyük ve bilinçsiz kavgalar karanlıkları sever. Aydınlıkta kavgaya yer yoktur. Cehalet okumamaktan beslenir.  Ruhlarını kitapla besleyemeyen toplumlar cılız zayıf ve çaresiz kalırlar. Kardeş kavgalarının sebebi cehalettir. Bir milleti kökünden kurutmak ve yok etmek isteyenler önce onların sahip oldukları kitapları yakıp yok etmekle işe başlarlar. Tarihte bunun örnekleri çoktur. Yazara ve kitaba değer veren toplumların ömrü uzun olur. Bizim ecdadımız savaşa giderken bile yanlarında kitap götürür okumayı ihmal etmezlerdi. Kitapsız bir medeniyet düşünülemez. Okumayı kendisine ilke edinmiş toplumlar geleceğe güvenle bakabilir. Okumaya ve kitaba yabancılaşanların hayat damarları da kopmuş demektir. Geçmişte şehrin en güzel noktasında kütüphaneler yer alırdı. Aynı zamanda kütüphane binaları o milletin en güzel mimari özelliğini yansıtmakla da meşhurdur. Bizim dinimizin ilk emri oku olmuştur. İnsanların birbirlerine vereceği en güzel hediye kitaplardır" dedi.

Seven: "Kütüphaneler Haftası sadece kutlamalarla geçiştirilmemeli aslına uygun programlar icra edilmelidir. Bu vesile ile Kütüphaneler Haftasını kutluyorum" diyerek konuştu. 

adminadmin