Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-08-2019 09:21   Güncelleme : 12-08-2019 09:21

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Samsunda Yayınlanan Kitapların Teşhiri İçin Kitap Standı Kurulsun

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Samsun’da bulunan yazar ve şairlerin eserlerinin sergilenmesinin yanı sıra isteyenler için satışının da yapılabileceği bir kitap stantı kurulmasını teklif etti.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Samsunda Yayınlanan Kitapların Teşhiri İçin Kitap Standı Kurulsun

Bu standın Samsun’da “Maarif Hareketi” çerçevesinde başlatılan “Samsun Okuyor” projesi ile de örtüşeceğini ifade eden Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven şunları söyledi:

Son yıllarda Samsunda şair ve yazarlarımız tarafından ciddi anlamda kitap yayını gerçekleşmektedir. Kitapları yayınlanan Samsunlu yazar ve şairlerin kitaplarının yer alacağı kitap standı için yer verilmesini talep ediyoruz. Kitaplar bir şehrin kültür envanteri ve hazineleridir. O şehirde yayınlanan kitaplar aynı zamanda şehrin kültür yüzüdür. Yalnızca Samsunda yayınlanan kitap ve dergilerin yer alacağı Kitap mimarisi ile hazırlanmış bir standın şehrimize katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Böylece hem okur-yazar dayanışması sağlanacak hem de okur kendi şehrinde yayınlanan kitap ve dergilerle buluşmuş olacaktır. Burada kitapseverler yazar ve şairlerle sohbet ve söyleşi imkânı da bulmuş olacaklardır. Böyle bir faaliyetin kitap yayınında ciddi anlamda katkısı olmasının yanı sıra yazarlarımızı da teşvik etmiş olacaktır. Şehrin merkezi bir yerinde kurulacak standın teşhir anlamında şehrimize ayrıca kültürel bir zenginlik katacağını ümit ediyorum. Bununla birlikte stant şair yazar ve okurlarımız için buluşma noktası da oluşturacaktır. Yöneticilerimizin bu konuya duyarlı olacağı kanaatiyle “Samsun Kitaplığı”na giden yolun da açılacağından kuşkum yoktur.  Ziyaretçilerin ilgisini de çekeceğini düşündüğümüz standın yaz kış açık kalması şehrin kültür değerlerine karşı hassasiyetinin de bir göstergesi anlamını taşıyacaktır. Biz dernek olarak bu projeye destek vermek ve yerimizi almak için hazırız” dedi.

adminadmin