Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-05-2019 13:58   Güncelleme : 19-05-2019 13:58

Samsun Yelken Kulüp'ten büyük ayıp!

Milli Mücadele'nin 100. Yılı dolayısıyla ülkenin çeşitli şehirlerinden 43 tekne ile Samsun'a gelen yelkencilerin Samsun Yelken Kulüp'te konaklanmalarına izin verilmedi.

Samsun Yelken Kulüp'ten büyük ayıp!

Komodor Ali Rıza Kadız, "Kulüp yöneticileri ülkemiz için böylesi önemli bir organizasyonda bizleri yalnız bıraktı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişinin 100. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

YELKEN KULÜP NEDEN İZİN VERMEDİ

Deniz Kuvvetleri himayesinde 3 ayrı grup halinde 43 tekne ile Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi için 16 Mayıs'ta Bandırma Vapuru'nun izlediği rotayı takip ederek Samsun'a doğru yola çıkan yelkenciler beklemedikleri bir hamleyle karşılaştılar. Samsun Yelken Kulüp'te konaklamaları kabul edilmeyen yelkenciler, Canik Balıkçı Barınağı'na yelkenlerini bağlamak zorunda kaldılar.

"MİNNET VE SAYGI İÇİN YOLA ÇIKTIK"

43 teknenin sorumlusu Komodor Ali Rıza Kadız, "Atatürk ve silah arkadaşları 100 yıl önce bu yolculuğu yapmasalardı, bizler şuanda burada bayrağımızı dalgalandıramazdık. Minnet ve saygımızı göstermek için bu seyri yaptık. 100 yıl önce gerçekleşen o duyguyu yaşamak için yola çıktık. 100 yıl önce gerçekleşen bu yola çıkış Türk ulusu için çok önemli bir olaydı. Biz denizciler iyi biliyoruz ki, eğer bayrağını dalgalandıramıyorsan o denizler senin değildir. Karadeniz'de bu bayrağın eksikliğini beş sene önce hissettik. Bu kapsamda her sene planlı olarak Karadeniz'de ralliler yapıyoruz" dedi.

"BİZ BURADAYIZ, NEDEN ONLARDAN KİMSE YOK?"

Bu yıl Samsun Yelken Kulüp'e yelkenlerini bağlamak istediklerini ama yöneticilerin çeşitli bahanelerle buna izin vermediklerini dile getiren Komodor Kadız, "Bizler milli mücadele ruhu ile yola çıktık. Ama maalesef Samsun Yelken Kulüp yöneticilerinden bu ilgiyi göremedik. İstenmediğimizi hissettik. Neden böyle oldu bir anlam veremedik. Çünkü buraya gelirken uğradığımız bütün limanlarda ilgiyle karşılanmıştık. Biz yelkencileri yalnız bıraktılar. Günlerdir buradayız bir tek yönetici yanımıza gelmedi. Destek olmuyorlar. Biz buradayız, neden onlardan kimse yok?" diye konuştu.

"SAMSUN'A YİNE GELECEĞİZ"

Canik Balıkçı Barınağı'nda imkanların iyi olmadığını, elektrik ve su bulunmadığını vurgulayan Komodor Kadız, "Böylesi bir desteği yelkenci dostlardan beklerken sağolsunlar barınak yöneticileri bizlere kapısını açtı. Bizler vaz geçmeyeceğiz. Bu yaz başka bir organizasyon için yine Samsun'a geleceğiz" dedi.

adminadmin