Eğitim
Giriş Tarihi : 23-03-2020 13:40   Güncelleme : 23-03-2020 13:40

Samsun Yurt Dışından Gelecek Öğrencilerin Karantina Merkezi Oluyor!

Yurt dışında eğitim göre ve koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasağı konulan ülkelerden Türkiye'ye getirilecek olan öğrenciler Sakarya ve Samsun'daki yurtlarda karantinaya alınacak.

Samsun Yurt Dışından Gelecek Öğrencilerin Karantina Merkezi Oluyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Türk öğrencilerin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Uçuş yasağı konulan bazı ülkelerdeki öğrencilerin, bu ülkelerdeki Türk diplomatik misyonlarına başvurarak tahliye talebinde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, bu talebin ardından ilgili ülkelerdeki temsilciliklerle çalışmalar başlattıklarını ve öğrencileri Türkiye'ye getirme kararı aldıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu konuyla alakalı olarak şunları söyledi.

"Yurt dışında öğrenim gören toplam 3 bin 358 öğrencimiz, 7 ülkeden temsilciliklerimize başvurdu. Suudi Arabistan'dan hiç başvuru olmadı. BAE'den sadece 1 başvuru var. Yarından itibaren öğrencilerimizi ülkemize getirmeye başlayacağız. Öğrenciler geldikten sonra 14 gün karantinaya tabi tutulacaklar. Sakarya ve Samsun'daki yurtlara yerleştirilecekler. Tüm kurumlarımızla 14 gün içinde gerek sağlık testleri gerek diğer ihtiyaçları karşılanacak."

Recep YAZGANRecep YAZGAN