Spor
Giriş Tarihi : 23-01-2014 14:39   Güncelleme : 23-01-2014 14:39

SAMSUN’A 15 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da 2014 yılı yatırımlarının yaklaşık 15 milyon lira olduğunu söyledi.

SAMSUN’A  15 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI
2014 yılı projeleri ve yatırımları ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Önceden gençlerimiz boş vakitlerini değerlendirebilecek bir alan bulamıyordu. Bakanlığımız, Samsun ve tüm Türkiye'de bununla ilgili çalışmalar yaptı.

Güçlü bir çalışma var. Gençlerimiz merdiven altlarında özel iş yeri tarzlarında atıl gençlik merkezi denilen yerlerde çalışmalar yapıyordu. Bu bağlamda bakanlığımız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı destekle gençlik merkezlerini hayata geçirdi. Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi bana göre Gençlik merkezleridir" dedi.

BATIPARK'A BUZ PATENİ SALONU

2014 yılı içerisinde spor faaliyetleri bakımından Samsun'da ortalama 15 milyon liraya yakın yatırım yapılacağını açıklayan Güven Özyurt,"2014 yatırımları içerisinde gençlik merkezleri olarak Havza ve Ayvacık ilçelerine yapılması planlanmaktadır. Havza'da yer arayışı sürüyor. Önceki bulduğumuz yeri İl Afet Müdürlüğü riskli buldu ve bizde riske girmek istemedik. Terme ilçemize yüzme havuzu, 19 Mayıs ilçemize bir yarı olimpik yüzme havuzu yapılması planlanıyor. 2014'te Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla yapacağımız görüşmelerde Batıpark'ta bir yer tahsis edilerek buz pateni salonu yapılması planlanıyor. 2017 yılında Samsun'da yapılacak İşitme Engeliler Olimpiyatları için mastır planı yapılıyor.

Tüm tesislerde çalışmalar sürdürülüyor Onlar bizden 2015'e kadar çim yüzeyli dört adet çok amaçlı futbol sahası istiyor. Bununla ilgili Batıpark'taki alan düşünülüyor. Amacımız, bütün eski ve yeni tesislerimiz tekrar elden geçirilerek Samsun'a yakışır bir konsept hazırlamak. 2013'te yapımına başlanılan tesislerimiz 2014'ün sonunda hazırlanıp açılacak. Şu anda Atakum ilçemizde yapımı devam eden Olimpik Yüzme Havuzumuz da Karadeniz Bölgesi’nde nadir bir havuz.

Atakum ilçemiz için Mustafa Dağıstanlı Spor Salonumuz tarzında bir salon düşünüyoruz. Bununla ilgili planlamalar devam ediyor. Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy'un çalışmaları da var. İnşallah Samsun bu güzel sürecin değerini bilir. Bakanlığımızın Samsun'a ve diğer illerimize ciddi anlamda destekleri oluyor. Samsunsporumuzla ilgili sosyal sorumluluk projesi hazırlıyoruz.

Temmuz ayı gibi proje netleşecek. Bakanlığımızın Samsun’daki 2014 yılı yatırımları ortalama 15 milyon liradır" diye konuştu.

SAMSUNAHABER

 
adminadmin