Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-11-2016 12:19   Güncelleme : 30-11-2016 12:19

Samsun’a 3 Büyük Ödül

Eğitim Kurumları, eğitimciler ve eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile özel sektör markalarının katılımcı olarak yer aldığı ‘Eğitimde En İyiler Ödülleri’ bu yıl ilk kez sahipleriyle buluştu. Ödül gecesi sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı ve yaklaşık 10 bin kişi tarafından an be an takip edildi.

 Samsun’a 3 Büyük Ödül

 Bu yıl ilki gerçekleştirilen organizasyonda, okulların çevre bilincinden sosyal sorumluluğa, dünyaya entegrasyondan eğitimde inovatif yaklaşımlar ve teknoloji kullanımına kadar, farklı kategorilerde projeleri değerlendirmeye alındı.

 Samsun’a 3 büyük ödül

 ‘Eğitimin En İyileri’ ödül törenine Samsun’un projeleri damga vurdu. 3 kategoride birincilik ödülü Samsun’a geldi. Yılın En Sıra Dışı Eğitim Yöneticisi Samsun Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş olurken; Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni Ödülü ise Samsun Şeyhler İlkokulu Öğretmeni Hacı Aydın’ın oldu.

 Eğitim kurumlarının başvurduğu sosyal sorumluluk kategorisi ödülü Canik Belediye Evleri Anaokulu’nun ‘Neşeli Duvarlar’ projesine geldi. Büyük jüri değerlendirmesi sonucu finalistler arasına seçilen 3 proje de halk oylamasında kendi kategorisinde en çok oyu alan proje oldu.

 İşte Samsun’un gurur tablosu

 Yılın En Sıra Dışı Eğitim Yöneticisi: ‘Baba bana bir masal anlat’ projesi ile babaların okul öncesi eğitime katılımını arttırdı. ‘Oyuncak Kumbarası’ projesi ile 35 köy anasınıfına oyuncak ve kırtasiye malzemesi desteği sağladı. ‘Bana bir gülüver’ projesi ile okul öğrencileri ile ilçede yaşayan yaşlıların bağlarını kuvvetlendirdi. ‘Sempati Okulu’ projesi ile okul velilerine empati, sanat, aile eğitimi konularında 1 yıl eğitim verdi. Türkiye’de ilk kez okul öncesi Spor Şenliğini hayata geçirerek çocukların okul öncesi çağda sporla tanışmasına öncülük etti. Genç yaşına pek çok proje, ödül ve başarı sığdırdı: Nurten Akkuş – Samsun Ayvacık Anaokulu Müdürü.

Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni: Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni Samsun’un Havza İlçesinin bir köy okulundan Samsun Şeyhler İlkokulu Öğretmeni Hacı Aydın. Törende okuduğu şiir ve hazırladığı video ile izleyenlere duygusal anlar yaşatan Aydın, misafirler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Eğitim Kurumları Sosyal Sorumluluk Kategorisi: Cezaevlerinin olumsuz koşullarında yetişen çocukların mahrum kaldıkları okul öncesi eğitim imkanını sunmak üzere Cezaevi Müdürlüğü tarafından kendilerine ayrılan görüş odasını bir anasınıfı haline getiren ve cezaevindeki minik kalplere ışık olan projeleri “Neşeli Duvarlar” ile Canik Belediye Evleri Anaokulu.

Halk oylamasının da yapıldığı ilk ödül programı

‘Eğitimde En İyiler Ödülleri’ bu anlamda eğitim kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin standart akademik eğitimin yanında sundukları katma değerin halk oylaması yolu ile değerlendirildiği ilk ödül olma özelliğini taşıyor.

adminadmin