Güncel
Giriş Tarihi : 26-04-2014 11:21   Güncelleme : 26-04-2014 11:21

SAMSUN’A BANDIRMA VAPURU FİKRİ KİMİN?

Samsun’un önemli simalarından eski İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Gündoğdu Samsun’a Bandırma Vapuru’nun birebir ölçülerde maketinin yapılma fikrinin kendisine ait olduğu belirterek, 1998 yılı Haziran ayı İl Genel Meclis oturumunda bu fikri deklare ettiğini ancak kayıtlara geçirilmediğini iddia etti.

SAMSUN’A BANDIRMA VAPURU FİKRİ KİMİN?
1998 yılında Refah Partisi’nden İl Genel Meclisi olan Mustafa Gündoğdu 1994 – 1999 yılında İl Genel Meclis Üyelerine yazdığı mektup ile bu fikrin kendisine ait olduğunu teslim etmelerini isteyen birer mektup yollayarak tarihi yanlışın düzeltilmesi için mücadele ediyor.

İşte Gündoğdu’nun 1994 – 1998 dönem İl Genel Meclis Üyelerine gönderdiği mektup:

Sayın,

1994 – 1999 dönemi İl Genel Meclis Üyesi,

Sizlerle beraber görev yaptığım döneme ait bir olayın doğrulanması açısından hafızanıza ve bilginize başvurmak zarureti hasıl olmuştur.

Tarih yanlışlar üzerine bina edilemez.

Bu nedenle bizim dönemin 1998 Haziran oturumunda ben Mustafa Gündoğdu, divan katibi iken yaptığım bir konuşma kayıtlara geçmemiş veya gündem maddesi olmadığı için yazılı belge kaydına alınmamıştır.

Bu eksikliğin giderilmesi ve birilerinin tarihi yanlışlık, saygısızlık, ahde vefasızlık, bir hakkı teslim etmekte adaletsizlik ve fikir hırsızlığı suçu işlememesi için, bu gerçeğin ortaya çıkması gerekmektedir.

O gün tarafından, “ Kurtuluş savaşı başlangıcı olan Samsun 19 Mayıs Şehrinin en önemli öğelerinden birisi olan BANDIRMA VAPURU’nun bu güne kadar niçin ve neden yapılmadığı, bu eksikliğin biran evvel giderilmesi gerektiğini, Samsun’la özdeşleşmesi gereken Bandırma Vapuru’nun aslı ve /veya maketinden oluşacak bir parka kavuşturulmasının elzem olduğunu ifade etmiştim.

Bu fikir ilk defa tarafımdan gündeme getirilmiştir.

İlk fikir ülkemizin 70 Milyon insanı arasında şahsıma ait olup, binaenaleyh “fikir sahibine aittir”

Bu tür eserlerin milletimize kazandırılmasında, tarihe yazılırken fikrin sahibi zikredilmelidir.

Şayet buna riayet edilmezse tarih yanlış ve güdük kalır.

Ya da bu gün olduğu gibi Bandırma Vapurunun Samsun’a kazandırılması fikri birilerince intihal edilmekte, bu da gelecek neslimize yanlış örnek teşkil etmektedir.

Kendisine ait olmayan fikirler, yanlış insanların sığındığı limandır.

Bu açıdan,

Ahde vefası olan, bihakkın teslim etmekte adaletli, doğruyu kayda geçmenin tarihi vebal olduğunun bilincinde olan sizlerden, aşağıdaki sorular cevaplamanızı iştiham ediyorum:

BANDIRMA VAPURU’NUN SAMSUN’A KAZANDIRILMASI FİKRİ

Hangi tarihte

Nerede

Kim tarafından zikredilmiştir.

Mustafa GÜNDOĞDU

Eski İl Genel Meclis Üyesi
adminadmin