Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 11-07-2014 09:45   Güncelleme : 11-07-2014 09:45

SAMSUN’A “İNFAK VE KARDEŞLİK DERNEĞİ” KURULDU

Yabancı ülkelerden mülteci olarak gelenlere ve Samsun’da bulunan yoksullara yardımcı olmak adına İnfak ve Kardeşlik Derneği (İNFAK-DER) kuruldu.

SAMSUN’A “İNFAK VE KARDEŞLİK DERNEĞİ” KURULDU
Amaçlarının din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm yoksullara yardımcı olmak olduğunu belirten İnfak - Der Başkanı Cengiz Balcı, “İnsan olmanın gereği olarak önceliklerimiz hayatı sorumlu bir birey olarak geçirmek, insanlara ve tabiata duyarsız kalmamak ölmeden önce bir iyilik yapmak olmalıdır” dedi.

İnfak’ın anlamını açıklayan Balcı, “İnfak vahyin 100’den fazla ayette rabbimizin emrettiği bir ibadettir. İnfak kalpteki nifakın panzehiridir. İnfak sorumlu davranmanın en önemli adımıdır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen Rasulullah’ın hayatı da bize infaki öretmektedir. Kuran’da infak olarak isimlendirilen bu ibadeti derneğimizin isminin odağına koyduk. Ümidimiz odur ki her infak çalışması toplumdaki ayrılığı da ortadan kaldırıp kardeşliğin ve sağlıklı bir toplumun tesisine yardımcı olabilsin. Çalışmalarımızda din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm zayıf bırakılmışlara elimizi uzatacağız. Son 1 yıldır sivilde, Katolik, Protestan, Şii, suni, Afgan, Arap, acem, Türk ayrımı gözetmeksizin tüm mahrum, mağdur ve mazlumlara yüreklerimizle gittik ve derneğimizde de bu ilke ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mültecilere karşı çalışmalarının olduğunu belirten Balcı, “Son 1 yıl içersinde gerek Suriye’deki iç savaş gerekse diğer İslam topraklarında yıllardır devam eden savaşlar sebebiyle çoğu kadın ve çocuk çok sayıda mülteci ilimize gelmiştir. Bu insanların tamamına yakın kısmının çok mağdur ve yardıma muhtaç olduklarını bizzat çalışmalarımızla gördük. İşin aciliyetine binaen derneğimiz öncelikli olarak mültecilerin doyurulması, ikametleri, sağlık, eğitim ve yerleşim sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalarda temel olarak arzumuz kardeş aileler ile gerek mülteci yoksullara gerekse kendi halkımızdan yoksullara birinci elden buluşturarak yardım etmektir. Bu anlamda kardeş aile olan yardımsever gönüllülerimize emanet ettiğimiz ailelerimiz vardır. kardeş aile temin edilemeyen mağdurların ihtiyaçlarının görülmesi ise hayırsever insanlarımızın yardımlarıyla olmaktadır” şeklinde konuştu.
adminadmin