Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2017 11:46   Güncelleme : 28-06-2017 11:46

Samsun’da 2017 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Samsun’da 2017 yılı çotanak sayımına göre fındık rekolte tahmini çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Samsun’da 2017 Yılı  Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

Kırımacı’nın konuyla alakalı açıklaması şöyle;

İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda komisyon üyelerinin katılımı ile 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Arazide yapılan çalışmalara; Komisyonda görevli, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Bayram AY, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar, Fiskobirlik, Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Ulusal Fındık Konseyi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Toprak Mahsulleri Ofisi temsilcilerinin katılımları sağlanmıştır.

Oransal yoğunluğa göre belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, işaretlenen dallarda çotanak sayımları yapılmıştır. Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak fındık rekolte tespit çalışmaları çotanak sayımı esasına göre gerçekleştirilmiştir”

İl Müdürü Nail KIRMACI komisyon üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada, stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte çalışmalarının çok önemli olduğunu ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da  çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiğini söyleyerek   katılanlara emeklerinden dolayı teşekkür etti. İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN