Genel
Giriş Tarihi : 17-07-2016 18:00   Güncelleme : 17-07-2016 18:00

Samsun’da 23 Hakim Ve Savcı Yakalandı 19 Şüpheli Firari!

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’da FETÖ/PDY şüphelisi 42 hakim ve savcının tespiti yapıldığını belirterek, bunlardan 23 tanesinin yakalandığını, 19 şüphelinin ise firar ettiğini açıkladı.

Samsun’da 23 Hakim Ve Savcı Yakalandı 19 Şüpheli Firari!

Samsun Valisinin konuyla alakalı açıklaması şöyle; “Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgiye teşebbüs etmek, silahlı Fettullahçı terör örgütü üyesi olmak suçu ile ilgili olarak haklarında gözaltı kararı verilen hakim ve savcılardan; Samsun adliyesinde görevli 42 hakim ve savcıdan 23 şüpheli yakalanmış, 19 şüpheli firar olarak aranmaktadır.

OPERASYONLAR İLÇELERDE DE DEVAM EDİYOR!

Bafra adliyesinde görevli 5 hakim ve savcılardan 2 şüpheli yakalanmış, Çarşamba adliyesinde görevli 5 hakim ve savcılardan 2 şüpheli yakalanmış, Havza adliyesinde görevli 4 hakim ve savcılardan 4 şüpheli yakalanmış, Vezirköprü adliyesinde görevli hakim ve savcılardan 2 şüpheli yakalanmış, Terme adliyesinde görevli 1 hakim şüpheli ile ilgili adres tespiti yapılarak Kayseri ili ile yazışması yapılmıştır.

Ayrıca ihbar üzerine 19 Mayıs ilçesinde Diyarbakır adliyesinde görevli hakim ve savcılardan 2 şüpheli yakalanmıştır. Yapılan çalışmalarda 17 Cumhuriyet Savcısı ve 18 Hakim olmak üzere toplam 35 şüpheli yakalanmıştır.

Yakalanan şüphelilerin adli işlemlerin tamamlanması için gerekli çalışmalar yapılmakta olup, yapılan soruşturma ile ilgili arama ve firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN