Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-02-2017 10:22   Güncelleme : 25-02-2017 10:22

Samsun'da AK Parti ile CHP ortak kararı

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, Yurtdışı Seçmenlerin 16 Nisan 2017’de yapılacak Halkoylaması için Samsun Çarşamba Havaalanı’nda oy kullanabilmeleri için YSK’ya başvuracak.

Samsun'da AK Parti ile CHP ortak kararı

Konuyla ilgli olarak AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Samsun Çarşamba Havaalanı’nda tadilatların 1 Mart 2017’de başlayacak olmasından dolayı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yurtdışı Seçmenlerin oy kullanabilmesi için havaalanında bulunan sandıkları kaldırılmasına karar vermiş. Tadilatların başlangıç tarihinin 1 Ağustos 2017 tarihine ötelenmesinin ardından sandıkların yeniden kurulabilmesi için YSK’ya başvuruda bulunacağız” diye konuştu.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan AKçagöz ise, “Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimine bakıldığında, o aralık içinde Samsun Çarşamba Havaalanı’nın uçuş ve seferlere kapalı olduğunu nazara alarak böyle bir karar vermiş. Yüksek Seçim Kurulu’nun, Çarşamba İlçe Seçim Kurulu’nun talebi üzerine böyle bir karar verdiği görülüyor. Ancak şimdi durum değişti. Bizzat Samsun Valisi İbrahim Şahin açıkladı ki, tadilat 1 Ağustos tarihine ertelenmiş ve bu tarihe kadar uçuş ve seferler normal seyri içinde devam edecek. O halde mutlaka yeni bir karar almak gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun, almış olduğu kararı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bunun için de, Çarşamba İlçe Seçim Kurulu’nun, derhal bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Biz de gerekli itirazlarımızı yapacağız. ” dedi.

 

adminadmin