Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-04-2018 10:59   Güncelleme : 13-04-2018 10:59

Samsun’da AK Parti’den 4 Belediye Başkanı Aday Olamayacak

​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yaptığı açıklamaya göre, Samsun’da önümüzdeki 2019 yerel seçimlerinde Yusuf Ziya Yılmaz, Osman Genç, Hüseyin Dündar ve Murat İkiz aday gösterilmeyecek.

Samsun’da AK Parti’den 4 Belediye Başkanı Aday Olamayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Best FM’de Ufuk Karcı’nın konuğu oldu. 2019 yılındaki kritik seçimlerden birinin de Mahalli İdareler Seçimi olduğunu vurgulayan Yazıcı, “AK Parti’nin değişmez kurallarından birisi de üç dönem kuralıdır. Üç dönemi tamamlayan belediye başkanı, bir dönem ara verir. Bu, Belediye Başkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. ” dedi.

GerçekTaraf.com haber sitesinin haberine göre Samsun’da 17 ilçe, 1 büyükşehir belediye başkanlığı bulunuyor. Toplamda 18 belediye başkanlığı koltuğunda 17 AK Partili başkan bulunurken 1 belediye başkanlığı koltuğunda ise MHP’li belediye başkanı oturuyor. AK Partinin 3 dönem kuralına göre Samsun’da 4 AK Partili belediye başkanı takılıyor. Bu kurala takılan 4 belediye başkanı 2019 yerel seçimlerinde aday gösterilmeyecek.

İŞTE O İSİMLER

Yusuf Ziya Yılmaz  -  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı

Osman Genç  -  Canik Belediye Başkanı

Hüseyin Dündar  -  Çarşamba Belediye Başkanı

Murat İkiz  -  Havza Belediye Başkanı

VATANDAŞ DEVAM DERSE OLUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı konuşmasının devamında "Vatandaş başkana teveccüh gösterirse 3 dönem kuralı esnetilir" dedi. Yazıcı; " Biz, rasyonel bir partiyiz. Bir yer de, bir Belediye Başkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden değiştirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu, sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti’de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır” dedi.

Kaynak: Gerçek Taraf.com

adminadmin