Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2017 10:40   Güncelleme : 14-01-2017 10:40

Samsun’da ana yollar bir felaket

Samsun’da en fazla yolcu taşıyan 2. Hat dolmuşçuları ve müşterileri bozuk yollardan gidip gelmekten bıkmış durumda.

Samsun’da ana yollar bir felaket

Samsun Haber - 2. hat dolmuşlarının gidiş ve geliş güzergâhlarında sürekli yapılan yol çalışmaları ve bu çalışmaların ardından yolda herhangi bir düzeltme çalışmalarının yapılmaması yolları mayın tarlasına çevirmiş durumda.

En fazla şikâyet alan bölgeler arasında yer alan Göğüs hastanesi, gazi devlet hastanesi sapağı ve meskenler yolu üzeri her geçen gün tehlike saçmaya devam ediyor.

Dolmuş hattı müşterileri iyice derinleşen çukurlar yüzünden sürekli şikâyetçi, “zıplayarak yolculuk yapmaktan usandık artık bu işe belediyeler bir el atsın, hamile olan vatandaşın erken doğumuna ya da düşük yapmasına mı neden olmak istiyorlar”, “ Dolmuş hatlarını her yaştan insan ve hastası, yaşlısı çocuklusu kullanıyor bunların hiçbir can güvenliği düşünülmez” diyerek buna benzer yüzlerce eleştirilere konu oluyor.

Güzergâhta dolmuşçuluk yapan şoförler ise, “ Belediyeye şikayetlerimizi yapıyoruz ama netice alamıyoruz. Müşterilerimizin yaşamış olduğu zorlukları bizlerde yaşıyoruz ve yaşatmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Biz bir tek manevi olarak değil bu yollarda seyir halinde olan araçlarımızda yaşanan hasarların maddi olarak da yükünü çekiyoruz. Sanayiden araçlarımızı çıkaramaz olduk” diyerek yetkililere sitemlerini ilettiler.

Köstebek yuvasına dönen bu yollar da çukura düşmemek için değişilen şeritler ile de can güvenliği tehlikeye girerken, Samsun Büyükşehir belediyesi ve karayollarının bu durumu düzeltmek için halen bir çalışma yapmaması tepkilere neden olmaya uzun bir mühlet daha devam edecek gibi görünüyor.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin