Güncel
Giriş Tarihi : 28-07-2020 13:28   Güncelleme : 28-07-2020 13:28

Samsun’da Bir Firma 60 İşçisini Maske Takmadığı Bahanesiyle İşten Çıkarttı!

SAMPA Otomotiv'de sendikaya üye oldukları için işten çıkartıldıklarını söyleyen 60'a yakın işçi bir araya geldi.

Samsun’da Bir Firma 60 İşçisini Maske Takmadığı Bahanesiyle İşten Çıkarttı!

İşçiler, maske takmadığı için işten çıkartıldıklarını ve 29. madde üzerinden işten çıkartıldıklarını öne sürdü. SAMSUN 27 Temmuz 2020 Pazartesi 16:57 Samsun'un önemli sanayi kuruluşlarından SAMPA Otomotiv'de sendikaya üye oldukları için işten çıkartıldıklarını söyleyen 60'a yakın işçi, bir araya gelerek toplantı yaptı.

 

MASKE TAKMADIĞI BAHANESİ

SAMPA Otomotiv'de Hak-İş'e bağlı Özçelik-İş Sendikasına üye olan işçiler bir süre sonra fabrika yönetimi tarafından 'Maske takmadıkları' gerekçesi ile teker teker iş akitlerinin sonlandırıldığını söyledi. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasaklarında dahi çalıştıklarını kaydeden işçiler, SAMPA Otomotiv'in maske takmalarına rağmen, fabrika yönetiminin tuttukları tutanaklarda 'Maske takmamayı' gerekçe göstererek iş akitlerini fesh ettiğini ifade etti. 

 

İZİN GÜNÜNDE TUTANAK TUTULUP İŞ AKTİ FESH EDİLDİ

Sendikaya üye olan ve iş akti fesh edilen bir işçinin, izin gününde yani fabrikada olmadığı gün hakkında 'Maske takmadığı' gerekçesi ile tutanak tutulduğunu belirten işçiler, bir işçinin de tüm gün çalıştırılıp sabah saat 3:00'de işine son verildiğini belirtti.

 

SENDİKAYA ÜYE OLAN İŞÇİLER ÇIKARTILIYOR

SAMPA Otomotiv'in işçilerin sendikaya üye olması sonrası, sendikaya üye olan işçilere yönelik 'Maske takmamayı' gerekçe gösterekek iş akitlerini 29'uncu maddeden sonlandırdığı kaydedilirken, 29'uncu maddenin içerisinde ise iş yerinde hırsızlık, taciz, ahlaki olmayan davranışlar gibi yüz kızartıcı suçlarında bulunduğu, ancak kendilerinin bu suçları işmemesine rağmen fabrika yönetiminin, kasıtlı olarak 29'uncu maddeyi gerekçe göstererek, işsizlik maaşı almalarını engellediğini ve başka yerlerde iş bulmalarının önüne geçtiği ileri sürüldü.

Kaynak: Gerçek Taraf

Recep YAZGANRecep YAZGAN