Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-07-2019 13:07   Güncelleme : 23-07-2019 13:07

Samsun’da bir tarih yok oluyor!

Samsun eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yine yangın çıktı.

Samsun’da bir tarih yok oluyor!

Yangın sebebiyle ortalığı kaplayan duman çevre mahalle sakinlerinin nefes almalarını zorlaştırıldı.

Elektriğin olmadığı tarihi binada yangının sebebi anlaşılamadı.

Metruk halde bulunan Sultan II. Abdülhamit’in hatırası Hamidiye Hastanesi’nin yakından oturan bir vatandaş konuyla alakalı olarak şu yorumu gönderdi;

“Binanın tam karşısında oturuyorum. 30 dönüme yakın arazide güvenlik sorunu var ve geceleri bina içinde demir, tahta vs. hırsızlık olayları meydana gelmekte, arazi ve içindeki metruk yapılar uyuşturucu bağımlılarına konaklama hizmeti vermektedir.

Bir an önce hastane alanı birilerine TOKİ alanı olmadan kurtarılmalı, millet bahçesi olarak Samsun halkına hizmet vermelidir.

MİLLET BAHÇESİ OLSUN

1902 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve Hamidiye Hastanesi olarak uzun yıllar hizmet veren Samsun eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 2015 yılında büyük bir yangın geçirmişti.

Hastanenin tarihi binası öğünden bugüne harap bir şekilde ilgililerden yardım bekliyordu.

Yangından sonra çıkan haberlerde yeniden restore edileceği belirtilen Hamidiye Hastanesi’ne ne yazık ki bu güne kadar hiç el değmemiş ve kaderiyle baş başa bırakıldı.

Sultan Abdülhamit’in Türkiye’nin imarı için muhtelif illere yaptırdığı hastanelerin arasında yer alan Samsun Canik Hamidiye Hastanesi’nin ihalesini alan firma iflas ettiği için hastane bu şekilde kalmıştı.

Gelinen son aşamada Hamidiye Hastanesi’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapıldığı öğrenilirken, bina ve arazinin Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesinin uygun olacağı belirtiliyor.

adminadmin