Gündem
Giriş Tarihi : 30-01-2014 17:44   Güncelleme : 30-01-2014 17:44

SAMSUN'DA BU CAMİYİ UNUTTULAR

Körfez Camii'nin Temeli Atıldıktan Sonra 7 Ayıdr Tek Bir Çivi Daha Çakılmadı

SAMSUN'DA  BU CAMİYİ UNUTTULAR
Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit mevkiinde bulunan Körfez Camii'nin temeli atıldıktan sonra tek bir çivi dahi çakılmayarak ademe mahkum edildi.
 
TURAN ÇAKIR ÖNCÜLÜK YAPIYORDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turhan Çakır, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Müftü Yardımcısı Enver Türkmen, Atakum İlçe Müftüsü Adem Sayılır, cami yaptırma derneği üyelerinin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla temeli atılan cami seçimler dolayısıyla yaşanan gürültünün kurbanı oldu ve temeli atanlar da dahil olmak üzere herkes bu camiyi unttu..

Cami yaklaşık 2 bin 800 metrekarelik bir alana kurulacak, bin 200 metrekarelik alanı ibadethane, 80 metrekarelik alanı kütüphane, bin 800 metrekarelik alanı ise sosyal alan olarak kullanıma açılacaktı..

Temmuz ayında yapılan temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Turan Çakır, "Bu gün bir hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum" demişti.

BU BİR HAYIR İŞİDİR

Temeli atıldıktan sonra unutulan ve tek bir çivi dahi çakılmayan Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit mevkiinde bulunan Körfez Camii'nin temel atma törenin konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Hızlı kentleşme beraberinde cami gibi ibadethanelerimizin, okul gibi eğitim kurumlarının, sağlık birimlerinin de aynı hızla yapılması gerekiyor. Bunların bazılarını devlet üstleniyor, bazılarını halkımız kendisi yapıyor. Hayırseverlerin bu proje gibi projelerin hayata geçirilmesi konusundaki hassasiyetine ihtiyacımız vardır. Bizim medeniyetimiz önce mescit yapar, sonra onun etrafını dükkanlarla, evlerle, çarşılarla doldurup koca koca kentler inşa etmiştir. Ben isterdim ki burası veya buna benzer yerler, yalnızca cami olarak kalmasın, birçok İslami yaşantıyı orada hissedebileceğiniz büyük bir mabet olsun. Bu bir hayır işidir. En son aldığımız nefes bile bize ait değildir. Bu dünyada sahip olduğumuzu zannettiğimiz hiçbir şey bizim değildir. Onun için ne verirsek bizimle olan odur aslında. Bu camiye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum"  diye konuşmuştu..
 
adminadmin