Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2017 15:18   Güncelleme : 26-03-2017 15:18

Samsun’da Çanakkale Mahşerinde Gençlik konferansı

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Üniversite Komisyonu üyeleri Çanakkale Zaferinin 102.yılı münasebetiyle bir Konferans düzenledi.

Samsun’da Çanakkale Mahşerinde Gençlik konferansı

Programın selamlama konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi olarak tarihi günleri yaşıyoruz. Bundan tam 102 sene önce Cennet Vatan ülkemizi işgale yeltenen Sömürgeci Emperyalist devletlere karşı destansı bir mücadele veren ecdadımız kanla yazılan bir mücadele ile bu güzel ülkeyi bize emanet ettiler.

Bugün bize düşen bu emaneti en güzel şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. İşte şuan bu salonda yer alan Gençlik bu Kutsal emaneti omuzlarına alıp taşıyacak liyakate ve cesarete sahiptir.

Anadolu gençlik olarak bize düşen tarihi görev; tarihi sahte kahramanlardan temizleyerek özüne dönmüş geçmişine ve geleneğine sahip bir neslin inşasıdır.

Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle Kim var? diye seslenince sağına soluna; arkasına önüne bakmadan Ben varım diyebilen bir gençliğin yetişmesidir. Dedi.

Altun sözlerini şöyle sürdürdü. Çanakkale şehitlerimize vefa duygumuzun bir emaresi olarak ;”250 Bin Şehid için 250 Bin Hatim kampanyamız hızla devam ediyor. Yine 250 Bin Şehid için 250 Bin Fidan çalışmamız da sürüyor.250 Bin Genç ile farklı tarihlerde Çanakkale Gençler Dedeleriyle buluşuyor Programı çerçevesinde 1Nisan itibariyle Gençlik Çanakkale’ye akacak.

Ayrıca ilçelerimizde Çanakkale Konferansları, Sinefilm ile gençler Çanakkale ziyaretine hazırlandılar.17 farklı ilçeden katılım ile 555 Genç Şehid dedeleri ile buluşturulacak.

Üniversite Gençliğine yönelik düzenlenen programa Konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Tarihçi idris Yüce şunları söyledi: Çanakkale zaferi T.C. önsözüdür. Bu zafer Osmanlı İmparatorluğunun sömürgeci emperyalist ülkeler karşı Hakkı haykırdığı son zaferdir. Bu savaş hakkın Batıla galebe çalmasıdır.

Bu Zafer küllerinden yeniden doğan Anadolu insanın destansı bir direniş ve diriliş muştusudur. Çanakkale mahşerinde 15’lik Gençler tıpkı 15 Temmuz Direnişinde olduğu gibi yardan anadan sıladan vazgeçerek tarihi bir mücadele vermişlerdir. Tokat yöresinde söylenen hey 15’li 15’li türküsü bu acı gerçeğin canlı tanığıdır.

Yüce şöyle devam etti: Çanakkale Zaferi Türk milletinin önderliğinde bir Ümmetin zaferidir. Biz bugünde aynı birlikteliği d-8 İslam Birliği ile tesis edip Lider ülke konumuna gelmek için Gençliğin şuurlanması ve yetişmesi için gayret sarf etmeliyiz dedi.

Konuşmanın ardında Çanakkale destanı Şiiri okundu.Sinevizyon gösterimi ile program sona erdi.Program sonunda Öğün yemek olarak Çanakkale menüsü ikram edildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN