Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-12-2016 08:36   Güncelleme : 21-12-2016 08:36

​Samsun’da Dilenci Dönencesi

Samsun sokakları ve kalabalığın yoğun olduğu bölgeler dilenci ile kesilmiş adeta parsellenmiş durumda.

​Samsun’da Dilenci Dönencesi

Samsun Haber - Samsun Cumhuriyet Meydanı, Bulvar AVM’ye çıkan alt geçit ve Simit Center’in bulunduğu sokaklar adeta dilenciler tarafından parsellenmiş durumda. Bulundukları bölgelere başka bir dilencinin gelmesini dahi kabullenemeyenler de yok değil. İlkadım belediye zabıtasının sürekli bu dilencileri kovmasına rağmen yine de o bölgelerden ayrılmayan dilendiler halkın duygularını sömürmeye devam ediyor.

SON MODA SANA BİRŞEY SORABİLİR MİYİM?

Yaşı genç eli yüzü düzgün iyi giyimli bayan dilendiler son zamanlarda kalabalık caddelerde ‘Sana bir şey sorabilir miyim’ sözüyle sanki yol soracakmış gibi davranarak tam tersine mağduriyetini beyan edip para istiyorlar.

BİRÇOĞU BAŞKA İLLERDEN GELME

Dilenciler yüz aşinalığı yapmamak için genelde farklı bölgeler ve iller tercih ederek halkın bu konuda ki iyi niyetini suiistimale devam ediyorlar. Yerli dilenciler mülteci dilencilerden dert yanarak neredeyse eskiden kazandıklarının dörtte birini anca kazanabilir olduklarını söylüyorlar. Göçmen dilencilerden şikâyetçi olan yerli dilencileri gören vatandaşlar, bu konuda bir çözüm arayışına düştüklerini ve bazı yerli dilencilerin göçmen dilencilerin kılığına dahi girdiklerine tanık olduklarını ifade ediyorlar.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

 

adminadmin