Ekonomi
Giriş Tarihi : 02-08-2014 13:13   Güncelleme : 02-08-2014 13:13

SAMSUN'DA EKMEK 1 LİRA OLACAK

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, 75 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin 2014 yılı sonuna doğru 1 liraya yükseltilebileceğini söyledi.

SAMSUN'DA EKMEK 1 LİRA OLACAK

Samsun’da 60 liraya satılan un çuvalı fiyatına, Ramazan ayı içinde 2-3 lira zam yapıldığını belirten Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?” sorusuna açıklık getirdi.

 

Ramazan ayında un çuvalına gelen zam karşısında pideyi 50 gram küçülttüklerini ve ekmeğe zam yapmadıklarını hatırlatan Yiğit, “Şu anda 75 kuruştan sattığımız 250 gram ekmek yaklaşık 5 sene önceki fiyatlardır. Kısa zaman içinde zam yapmayacağız. Ama bu tamamen istikrardan geçiyor. Fırıncı üyelerimizin de onayını aldıktan sonra, 75 kuruş olan ekmek fiyatını 1 lira olarak belirleyip uygulamaya geçireceğiz. Ama kısa zaman içinde de zam yapmayı düşünmüyoruz. Un fiyatlarının tamamen oturmasını bekliyoruz. Sonuçta yaklaşık olarak 180 üyemiz var. Buradaki fırıncılarımızın da şöyle bir özelliği var: Tamamen aile bireylerinin yoğun bir şekilde çalıştığı bir mesleği icra ediyoruz. Tamamen gelirimiz bu fırınlarla. Haliyle bu üyelerimizin ve kendimizin de geleceğini düşünmek zorundayız. 2014 yılı içinde büyük bir olasılıkla zammı uygulamaya geçiririz. Ama yıl sonunu mu bulur, ortalarını mı bulur onla ilgili üyelerimizin de onayını aldıktan sonra karar almak zorundayız” dedi.

 

Ucuz satılan her ürünün vatandaşın lehine değil aleyhine olduğunu söyleyen Yiğit, “Ucuz satılan ekmeğe kati suretle vatandaşımızın rağbet göstermesini istemiyoruz. Muhakkak onda bir eksiklik vardır. Bunun kontrolünü de bundan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, belediyeler ve Fırıncılar Odası’ndan temsilcilerle yapacağız. Halkımıza hijyenik ve sağlıklı ekmek yedirmek için gerek üyelerimizle gerek belediye başkanlarımızla bununla ilgili çalışmamız olacak” diye konuştu.

adminadmin