Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-05-2017 14:22   Güncelleme : 31-05-2017 14:22

Samsun’da Erasmus Fırsatları Anlatıldı

Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından, “Girişimciler için Erasmus Fırsatları” konulu etkinlik düzenlendi.

Samsun’da Erasmus Fırsatları Anlatıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından girişimcilere yönelik, “Girişimciler için Erasmus Fırsatları” konulu toplantı düzenlendi. Bir otel’de düzenlenen etkinlikte Avrupa Takımı’ndan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Derya Sevinç, kendi işini kurmak isteyen, halihazırda başarılı işletmeleri olan ve yeni pazarlara yeni fikirlere açılmak isteyen girişimcilerin faydalanabileceği Erasmus Programı desteğinden bahsetti. Programın yeni girişimciler ile tecrübeli işletmeleri bir araya getirdiğini belirten Derya Sevinç, ayrıca ev sahibi işletmeye Ar-Ge konusunda destek sağlayan programın başvuru adımlarını tek tek katılımcılarla paylaştı.

Yaş ve sektör sınırlaması yok

Girişimcilere programa başvuru konusunda bilgi veren Sevinç, “Program, Avrupa Tek Pazarı’nın potansiyelini ve uluslararasılaştırmak amacı ile girişimcilik farkındalığını artırmanın yanısıra, KOBİ’lerin uluslararasılaşması ve Avrupa Tek Pazarında inovatif ürünlerin ve yöntemlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Programa, motivasyonunu ve beklentilerini net bir şekilde ortaya koyan, sağlam bir kişisel ve mesleki altyapısı olan, somut ve ikna edici bir iş planı olan ve yabancı dil yeterliliği olan girişimci ve girişimci adayları başvurabilir. Ayrıca, sağlam bir iş planı ile yeni iş kurma planı olan ya da son üç yıl içinde bir işletme kurmuş olan kişiler de Erasmus fırsatlarından faydalanabilir. Programa başvuru için de yaş sınırlaması ve sektör sınırlaması yok” dedi.

adminadmin