Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-06-2017 11:05   Güncelleme : 21-06-2017 11:05

Samsun’da Et ve Et Ürünleri İşletmelerinde İlçeler Arası Çapraz Denetim

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı Et ve Et Ürünleri İşletmelerinde ilçeler arası yapılan çapraz denetimler konusunda açıklama yaptı.

Samsun’da Et ve Et Ürünleri İşletmelerinde İlçeler Arası Çapraz Denetim

Ramazan ayı nedeniyle, Samsun halkının sağlıklı ve bilinçli gıda tüketiminin sağlaması noktasında, İl Müdürlüğümüz koordinesinde ve İl- İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetçilerinin diğer ilçelerde görevlendirilmesi suretiyle 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında  ilçeler arası et ve et ürünleri işletmelerine yönelik çapraz denetim programı uygulandı.

Planlandığı gibi 6 Haziran- 16 Haziran 2017 tarihleri arasında tamamlanan çapraz denetimlerin, daha etkin ve objektif olabilmesinin yanı sıra uygulamada birliktelik sağlanabilmesi için denetimler başlamadan önce tüm ilçelerimizdeki gıda denetçileri ile İl Müdürlüğümüzde 1 günlük eğitim çalışması yapıldı.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı konuyla ilgili şunları söyledi; “Çapraz denetimler  kapsamında gıda işletmecilerimiz kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bilgilendirilip, bilinçlendirilmektedir. Böylece görülen eksiklikler ve aksaklıklar  noktasında yapılması gereken iş ve işlemler anlatılarak bazı problemlerin, daha halkımıza yansımadan çözülmesi sağlanmaktadır. Gıda mevzuatında belirtilen koşulları sağlamayan işletmeler hakkında ise yasal işlem uygulanmaktadır. Program kapsamında Samsun İli genelinde toplam 228 kasap denetlenmiş olup; mevzuata uymayan bazı işletmelere idari para cezası uygulanırken, insan sağlığını direk etkilemeyen eksikliklerle ilgili süre verilen işletmelerinse takip denetimleri söz konusu süre sonunda gerçekleştirilecektir”. Dedi.     

adminadmin