Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-02-2017 09:01   Güncelleme : 21-02-2017 09:01

Samsun’da FETÖ´den tutuklu avukat mahkemede Fethullah gülen´e beddua etti!

Samsun´da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklanan Avukat Fevzi Cem Şenocak ilk kez çıktığı duruşmada FETÖ lideri Fetullah Gülen´e beddua etti.

Samsun’da FETÖ´den tutuklu avukat mahkemede Fethullah gülen´e beddua etti!

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Şenocak duruşmada, "Darbe girişiminde bulunan her kimse Allah belasını versin. Fetullah Gülen de bu işin içindeyse onun da Allah belasını versin" dedi.

Samsun Haber Hattının haberine göre, Samsun'da 6,5 ay önce FETÖ/PDY operasyonu kapsamında yakalanarak tutuklanan 11 avukat, 1 avukat katibi ile 12 tutuksuz avukat, 1 psikolog ile 1 emekli kişinin 'terör örgütü yöneticisi olmak', 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'teröre finans sağlamak' iddialarıyla 12.5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü yöneticisi olmaktan ilk kez yargı önüne çıkan ve örgütün kasası olduğu iddia edilen Avukat Fevzi Cem Şenocak savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin FETÖ-PDY'yi bilmediğini öne süren Şenocak, "Ben hayatım boyunca vatanıma ve milletime hizmet ettim. İddianamede Samsun'un FETÖ/PDY terör örgütünün avukat sorumlusu ve çevre illerinin sorumlusu olduğum iddia ediliyor. Bu iddialarla ilgili bir tane şahit bile yok. Hangi toplantılara katılmışım, hangi kararları almışım? Baskı uygulayıp para ve kurban toplamışım. Samsun'da nerede toplantı yapmışım, kimlerle beraber olmuşuz. Benim 800 milyon lira param varmış ve örgütün kasasıymışım. Benim ne bir lüks villam var, ne de lüks arabam. Ben kirada oturuyorum. Kesinlikle FETÖ yöneticisi ve üyesi değilim. Hiçbir silahlı terör örgütü üyesi değilim. Faaliyetlerine katılmadım" dedi.

ALLAH BELASINI VERSİN

Samsun ve çevre illerinde zorla himmet topladığı iddialarını da reddeden Şenocak, kendisinin hayatı boyunca 1 yıl içinde Amerika'ya 2 kez gitmediğini de öne sürerek, "Beni FETÖ/PDY ile irtibatım varmış gibi bir konuma sokuyorlar. Ben Fetullah Gülen ile görüşecek kadar itibarlı birisi olsam Amerika'da otelde mi kalırım. Benim Bank Asya'daki hesabım yaklaşık olarak 10 yıldan fazladır var. Yani 15 yıl evvel de vardı. Hiçbir zaman Fetullah Gülen isimli şahsın talimatıyla Bank Asya'ya para yatırmış değilim. Bank Asya EFT ve havale paraları almadığı için tercih ederdik. Ben KASİD'a üye oldum ve hukuki seminerler verdim. Bu tamamen devletin denetiminde olan bir dernekti. FETÖ/PDY silalhı terör örgütünün Karadeniz yapılanmasıyla hiçbir alakam yoktur. Darbe girişiminde bulunan her kimse Allah belasını versin. Fetullah Gülen'de bu işin içindeyse onun da Allah belasını versin" diyerek kendini savundu,

Duruşma sonunda mahkeme sanık avukat Fevzi Cem Şenocak'ın tutukluluk haline devamına, 6 tutuklu sanığın ise yurt dışına çıkış yasağı getirilip adli kontrol altında tutulmak kaydıyla tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma da ileri bir tarihe ertelendi.

SAMSUN HABER HATTI

 

adminadmin