Ekonomi
Giriş Tarihi : 03-01-2017 15:40   Güncelleme : 03-01-2017 15:40

Samsun’da Girişimci Genç çiftçilere 330 Bin Tl Hibe…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın “Genç Çiftçi Hibe” programı kapsamında proje sunan gençlere hayvanları teslim edildi.

Samsun’da Girişimci Genç çiftçilere 330 Bin Tl Hibe…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan ve 2018 yılına kadar sürecek olan “Genç Çiftçi Hibe” programına Salıpazarı İlçesi´nden de başvurular yapılmıştı. Program kapsamında projeleri kabul edilen 11 Salıpazarılı  genç çiftçiye hayvanları düzenlenen törenle teslim edildi.  

Düzenlenen hayvan dağıtım törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziyazi Özdal ve 8 genç çiftçi katıldı. Her çiftçiye altışar adet büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 48 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Gerçekleşen törende hibe programı ile ilgili bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziyazi Özdal, 2016 yılında Bakanlık tarafından başlatılan Genç Çiftçi Hibe” programı kapsamında ilçede 240 başvurunun yapıldığını, şartları kurtaran ancak 11 projenin kabul edildiğini söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özdal programla ilgili şunları aktardı: “Bu projelerden işletme başına 6 küçükbaş hayvan projesi, ile 48 büyükbaş hayvan, 2 arıcılık projesi ile 2 işletmeye 40 kovan arı ve ekipmanları ile 1 küçükbaş hayvan projesinde ise 1 işletmeye 40 küçükbaş hayvan verildi.

Her bir proje bedeli 30 bin TL olarak belirlendi. Bu proje kapsamında genç çitçilerimize toplamda 330 bin tl hibe sağlamış olduk. İlçemize Şili’den getirilen büyükbaş hayvanlar, etçi ve meraya uyum sağlama konusunda iyi ırklardır ve hepsi simental ırkındandır.

Amacımız, genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Umarım önümüzdeki yıllarda ilçemize daha fazla proje kazandırırız. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 8 Salıpazarılı  gence hayvanları teslim edildi. Hayvanlarını teslim alan genç çiftçiler, hibe programı kapsamında hayvanlarını aldıkları için mutlu olduklarını söylediler. 

 

adminadmin