Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-07-2018 11:18   Güncelleme : 07-07-2018 11:18

Samsun’da GÜLSAN Sanayi Bölgesi bilmecesi devam ediyor

​Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun Canik İlçesindeki GÜLSAN Sanayi sitesini yıkarak yerine Park Sahası İmar Planı değişikliği yapmasını kabul etmeyen sanayi esnafı tarafından yerel mahkemeye itiraz edilmişti.

Samsun’da GÜLSAN Sanayi Bölgesi bilmecesi devam ediyor

Samsun’da iki yerel mahkeme de sanayi esnafını haklı bularak, alanın 1980 ve 2003 yılı imar planlarında belirtildiği gibi alanın park yeri değil ticari yapılanma yeri olarak kullanılmasını uygun bulmuştu.

Mahkemelerin verdiği kararlara istinaf mahkemesine götürerek itiraz eden Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne Bölge İdare Mahkemesinden de ret cevabı geldi.

Bölge İdare Mahkemesi Samsun GÜLSAN Sanayi Sitesi sahasının Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Park Sahası olarak kullanılması için yapılacak imar değişikliğini teklifini ret etmiş oldu.

TEHLİKE BİTMEDİ

Fakat tehlike bitmedi. Kaybettiği davayı hülle yoluyla yeniden hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kamulaştırma Yasasının kendisine verdiği ‘İşyeri ve konut yapmak için her türlü arazinin kamulaştırma’ hakkını kullanarak bölgede kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Fakat kanunda belirtildiği gibi buraya, işyeri veyahut konut değil, Park sahası olarak kullanacak. Böylece kanuna aykırı iş yapmış olacak.

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda burasının 1980 aks imar planına uygun bir şekilde Bölgesel İş Merkezi yapılması gerektiği belirtilmesine rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi bölgeyi park olarak değerlendirmekte ısrar ediyor.

1980 İmar Planına 2030 yılına kadar şehir içindeki ticaret yoğunluğunun azaltılması için kullanılacak ifadesine rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi kanunları hiç sayarak bildiğini okumaya devam ediyor.

 

adminadmin