Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-02-2018 10:18   Güncelleme : 08-02-2018 10:18

Samsun’da Halk Sağlığı Tehdit altında Kola içine ne katıyorlar!

Samsun'da kolanın içerisine bir şey konulduğu iddia edilen bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması halkı tedirgin etti.

Samsun’da Halk Sağlığı Tehdit altında Kola içine ne katıyorlar!

İddiaların sosyal medyada yayınlanmasının ardından yapılan haberler ‘Samsun’da sağlığımız kimlere emanet’ sorularının sorulmasına sebep oluyor.

Sosyal medyada, Samsun'un Atakum ilçesinde bazı kişilerin çocuklara ücretsiz dağıttıkları kolanın içerisine bir şey koydukları iddiası kısa sürede yayılarak halkın panik içine girmesine sebep oldu.

Ücretsiz olarak dağıtılan yarım şişe kolanın içine şırınga ile bir şey enjekte eden kişilerin bu durumu bir evin penceresinden görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.

Daha sonra bu görüntüler internet sitelerinde haber yapılınca tehdit çığ gibi büyümeye başladı.

Halk Sağlığının güvence altına alınması için Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve güvenlik güçlerinin konuya el atılması gerektiğine de vurgu yapıldı. 

Uzmanlar çocuklara tanımadıkları kişilerin ikramlarının kabul etmemeleri konusunda sıkı sıkıya tembih edilmesi gerektiğini belirtirlerken ikram edilecek olan şeyin ise mutlaka kapalı olması ve gözlerinizin önünde açılmış olmasına azami dikkat gösterilmelidir diye belirtiyorlar.

Samsun'da sosyal medyada “Bugün (07.02.2018) saat 17:00 civarında Atakum’daki Arcadiapark evlerinin önüne gelip çocuklara ücretsiz kola dağıtmışlar, içine ne olduğu belirsiz bir şey eklendiğini gören bir çocuk bunu resimlemiş. Olay emniyete bildirildi. Lütfen gruplarınız da paylaşıp çevrenizi uyarın." Şeklinde uyarı yapılmıştı.

KOMEDİ GİBİ AÇIKLAMA

Diğer yandan, kolanın içerisine şırınga ile bir şey enjekte edilme resimlerinin sosyal medyada patlamasının ardından dağıtımın reklam hedefli yapıldığı ve Şubat soğuğunda vatandaşların kolayı soğuk içmeleri için derece ile ölçüm yapılırken, ön yargılı bir vatandaş tarafından bu paylaşım yapılmıştır" şeklinde tuhaf bir açıklama yapıldı.

adminadmin