Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2017 12:46   Güncelleme : 20-10-2017 12:46

Samsun’da hareketli saatler, Gizli toplantıda kimler bir araya geldi?

Samsun’da gerçekleştirilen gizli toplantıda belediye başkanlarının istifası gündeme geldi. Bir belediye başkanının istifasının alındığı öne sürüldü.

Samsun’da hareketli saatler, Gizli toplantıda kimler bir araya geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AK Parti genel başkanı seçilmesinin ardından Mayıs ayı sonunda Meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşma ülke siyasetine yeni bir yön verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor” demişti.

Sonraki süreçte belediye başkanlarını istifası gündeme geldi.

İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Bugün gelinen süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur‘un istifaları bekleniyor.

SAMSUN’DA NELER OLUYOR?

Dün akşam saatlerinde Samsun‘da dikkat çeken bir toplantı gerçekleşti. Samsun Türk‘ün parti içi kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Ankara’dan gelen 4 kişilik bir heyet il başkanlığında İl Başkanı Muharrem Göksel ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Havza İlçe Belediye Başkanı Murat İkiz de katıldı.

İl başkanlığında gerçekleştirilen görüşmenin ardından, toplantı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ev sahipliğinde belediye binasında gerçekleştirildi.

Kulis bilgilere göre, iki gün önce Ankara’ya çağrılan Havza İlçe Belediye Başkanı Murat İkiz‘in istifası alındı. Başkan İkiz’in önümüzdeki hafta içinde istifa edileceği öne sürüldü.

Samsun Türk

adminadmin