Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2016 09:38   Güncelleme : 07-12-2016 09:38

Samsun’da Hava Şartları Balık Tezgâhını Vurdu

Samsun’da kötü giden hava şartları nedeniyle balıkçılar denize açılamazken balık fiyatları ise tavan yaptı

Samsun’da Hava Şartları Balık Tezgâhını Vurdu

Samsun Haber - Karada olduğu gibi denizlerde de kötü giden hava şartları nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Ağaların boş kalması tezgaha yansıdı. Tezgahtaki balık fiyatları ise biranda arttı. Uzun süredir Samsun’da balıkçı tezgâhlarında hamsi ve palamut bolluğu yaşanırken bu hafta kötü giden hava şartları balık halinde ihaleyle satışa çıkan balık çeşitlerinde yükseliş yaşanmasına sebebiyet verdi.

Palamut ’un tanesi 7 TL’ye çıkarken, çupra 20 TL, mezgit 8 TL, somon 12 TL, levrek 22 TL, barbun 15 TL, çinekop 17 TL’yi gördü. Yükselen fiyatlar nedeniyle daha önce tıklım tıklım olan balıkçılarda müşteri azlığı dikkatleri çekti.

Yükselen fiyatlara rağmen yine de balıktan vazgeçemeyen vatandaşlar, “Balık yemek için kış mevsimini bekledik, balığın kulağına kar suyu kaçtı, şimdi daha da lezzetlendi” diyerek yükselen fiyatlara rağmen damak tadından vazgeçmedi. Kırmızı ete oranla daha uygun olan balıketi içerdiği fosfor ile soğuk kış günlerinin en besleyici et çeşidi olarak sofralarda yer alıyor.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

 

adminadmin