Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-07-2019 12:57   Güncelleme : 09-07-2019 12:57

Samsun'da Hayvan Severler Belediyelerden Yardım İstiyor!

Samsun'daki hayvanseverler sokak hayvanların barınabilecekleri yerleri yapmaları için ilçe belediyelerine çağrıda bulundu. Çözüm Sensin Derneği Başkanı Gül İstanbullu, tüm belediyelerin sokak hayvanlarına sahip çıkmasını istedi

Samsun'da Hayvan Severler Belediyelerden Yardım İstiyor!

Haber Gazetesi’nden Bayram Ok’un haberinde, Çözüm Sensin Derneği Başkanı Gül İstanbullu, Karadeniz Ereğli'den motorsikleti ile sokak hayvanları adına, "Motorumla Türkiye Yollarında" projesi kapsamında, Samsun'a gelen eskrim antrenörü Barış Bahadır'ı karşıladı. İstanbullu, Bahadır ile birlikte Canik İlçesi Yılanlı Dere yolu üzerinde bulunan sokak hayvanlarının barınağını ziyaret ederek onlara mama verdi.

VATANDAŞLAR HAYVANLARI DÖVÜYOR

Başkan Gül İstanbullu, Samsun genelinde sokak hayvanları için 10 besleme alanının bulunduğunu belirterek, "Hayvansever arkadaşlarımız haftada 3 gün sokak canlarımızı besliyor. Ben de onlara geçici yuva bulmaya çalışıyorum. Bu güne kadar 15 kadar sokak köpeğimizi sahiplendirdik. Bizim yaptığımız geçici bir çözüm. Bunları biz tamamen kendi gayretlerimizle yapıyoruz. Tüm ilçe belediyeler buna destek vermelidir. Vatandaşlar hayvanları dövüyor, beslenmelerine izin vermiyor. Hayvan aç kalırsa saldırır, karnı tok olursa saldırmaz. Bazı belediye görevlileri sokak hayvanlarını ormana terk ediyor. Bunun için ilçe belediyelerimizden sokak hayvanları için yer temin etmelerini istiyoruz" dedi.

İLÇE BELEDİYERİNDEN YER İSTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'nın Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olduğunu hatırlatan Gül İstanbullu, "Buradaki hayvanlarımız aşılamaları ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra ait oldukları alanlara geri bırakılıyor. Bunun için biz de hayvan severler olarak hayvanları besleyebileceğimiz güvenli yerleri ilçe belediyelerimizin yapmalarını istiyoruz. Yılanlı Dere bölgesinde bulunan alanın bu hayvanlara tahsis edilmesini, burayı kamera sistemi takarak güvenli hale getirmek istiyoruz.

MOTORLA 30 GÜNDE, 39 ŞEHİR DOLAŞACAK

Karadeniz Ereğli'den motorsikleti ile sokak hayvanları adına 'Motorumla Türkiye Yollarında' projesi kapsamında yola çıkan Ekstrim Antrönürü Barış Bahadır, Ankara ve Sinop'tan sonra Samsun'a ulaştı. Gül İstanbullu ile birlikte besleme alanınagiden Barış Bahadır, "Sporcularımla birlikte sokak hayvanları adına 'Motorumla Türkiye Yollarında' projesi yaptık. Karadeniz Belediye Başkanımız bize oldukça büyük destek verdi. Amacımız 2 şehir arasındaki sokak hayvanlarını besleyip, derneklerle de etkinlikler yapmak. Ankara ve Sinop'tan sonra 3. durağım Samsun oldu. Sokak hayvanlarına destek verilmesi için buradayız. Samsun'daki hayvan severler biraz daha destek ve ilgi bekliyorular. Projemiz kapsamında motorum ile 30 günde 39 şehir dolaşarak 10 bin kilometre yol yapacağım. Yani sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve farkındalık yapmak için Türkiye'nin sınır çizgilerini dolaşacağım" şeklinde konuştu.

adminadmin