Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-09-2018 14:48   Güncelleme : 20-09-2018 14:48

Samsun’da insan sağlığının hiç ama hiç kıymeti yok

Samsun’da insan sağlığının hiç ama hiç kıymeti yok

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden tıbbı atık toplama ihalesini alan firma insan, çevre ve hayvan sağlığını hiç sayarak tıbbi atıkları açık alana atıyor.

Samsun’da hastanelerden, tıp merkezlerinden tıbbi atıkları toplama ve usulüne uygun bir şekilde yok etme işini alan EMS firması topladığı tıbbi atıkları kamuya açık alana boşaltıyor.

Hastanelerin ve tıp merkezlerinin İçinde insandan alınan hastalıklı parçaların, sıvıların da bulunduğu atıkları, üzerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi yazan tıbbi atık toplama aracıyla toplayan firma, kural kaide tanımadan insanların ve hayvanların dolaştığı mezarlık kenarına poşetlerle atıyor.

Uzmanlar tıbbı atıkların hastanelerden ve tıp merkezlerinden kilo bazlı olarak toplanarak ya yakılmak ya da toprağa gömülmek suretiyle dekontaminasyona tabi tutulması yani yok edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tıbbı atıkları yok etmek için sterilizasyon tesisi kurdu.

Hastanelerden ve tıp merkezlerinden toplanan atıklar burada arındırıldıktan sonra katı atık depolama alanına gönderilerek orada yok ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilindeki sağlık kuruluşlarından alınan ortalama tıbbi atık miktarı günlük 2,5 ton olarak belirtiliyor.

Tıbbi atık toplama, taşıma, bertaraf edilme bedeli ise Kilogram başına 2,20 TL olarak hesaplanıyor.

adminadmin