Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-05-2019 09:00   Güncelleme : 04-05-2019 09:00

Samsun’da Kaçak Hayvan Denetimleri Artırılıyor!

​Hayvan hareketlerinin kontrol altına alınarak salgın hayvan hastalıklarının önlenmesi, bu amaçla görevli kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması için Samsun İl Tarım Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleştirildi.

Samsun’da Kaçak Hayvan Denetimleri Artırılıyor!

Toplantıya Samsun'da yol kontrollerinde görev yapan Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Belediye Zabıtası personeli ile İlçe Müdürlüklerimizde görevli resmi veteriner hekimler katıldı.

Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Nail Kırmacı "Samsun’un Karadeniz Bölgesinin İç Anadolu'ya bağlayan karayolu üzerinde kurulu olması nedeniyle hayvan hareketlerinin yoğunluk görülmektedir. İlimizde kurulan 8 adet hayvan pazarı bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamakla birlikte salgın hayvan hastalığı risklerini de beraberinde getirmektedir. Etkili bir kontrol mekanizmasının kurulması sayesinde bu risklerin önüne geçilebilmektedir. Samsun-Ankara, Samsun Ordu ve Samsun-Sinop karayolu üzerinde gece ve gündüz ekipleri ile ve hayvan pazarlarının kurulduğu günlerde ile mezbahagüzergahlarındadenetimlere ağırlık verilmektedir. Bu denetimler esnasında en büyük yardımcımız kolluk kuvvetleridir. Bu nedenle de zaman zaman bu tür koordinasyon toplantılarıyla kurumlar arasında işbirliğini artırarak denetimlerin daha etkin bir şekilde yapılmasını sağlamaya çalışmaktayız” dedi.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut GÜLER toplantıda yaptığı konuşmada " 2018 yılında il genelinde yapılan 559 adet denetim de 1.549 adet araç içindeki 6.387 adet hayvanın kontrol edilmiş, uygunsuz sevk yapan 74 araç ile hayvan sahipleri hakkında idari yaptırım uygulanmıştır.2019 yılında da hayvan nakillerinin yoğun olduğu günleri dikkate alarak yol kenarı denetim istasyonlarında, hayvan pazarlarının girişinde ve yol güzergâhlarında Emniyet Teşkilatı ve Jandarma ile birlikte denetimler yapılacaktır. Ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından yapılan yol kontrolleri esnasında tespit edilen usulsüz hayvan nakillerine müdahale edebilmek için nöbetçi personel görevlendirilmiştir” dedi.

Toplantıda Veteriner Hekim Sabri AKMAN tarafından il içi ve il dışı hayvan nakillerinde bulundurulması gereken belgeler, hayvan nakil araçlarının taşıması gereken asgari şartlar ve uygun olmayan nakillerde yapılması gereken idari yaptırımlar hakkında sunum yapıldı.

 Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

adminadmin