Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2019 09:07   Güncelleme : 07-05-2019 09:07

Samsun’da Lider Çocuk Tarım Kampı teması Sıfır atık oldu!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bakanlık tarafından 2014 yılından beri düzenlenmekte olan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’nın 6.’sı 3 gün boyunca Samsun’da bir grup öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Samsun’da Lider Çocuk Tarım Kampı teması Sıfır atık oldu!

Daha önceki yıllarda tarımla ilgili farklı konuların vurgulandığı etkinlikte bu seneki tema ise; Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan’ın himaye ettiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi’nden hareketle ‘Sıfır Atık’ teması oldu.

 Bu yılki “Lider Çocuk Tarım Kampı” Etkinlikleri; İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bu yılın teması olarak belirlenen ‘Sıfır Atık’ konusu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de işbirliği ile İlkadım İlçesi Kışla Yaşar Doğu İlkokulu 4-C Şubesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kampın ilk günü olan 30.04.2019 Salı günü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Şerife ARAZ ve Pelin DURU çocuklarımıza; “Sıfır Atık” konusunda bilgi vererek sonrasında da soruları cevapladı. Aynı gün Tekkeköy İlçemizde bulunan ve şehrin çöp ve atıklarının ayrıştırılıp preslenerek yeniden geri dönüşüme gönderilmek üzere paketlendiği ‘Güven Atık Geri Dönüşüm Tesisi’ ziyaret edildi.

1 Mayıs’ın resmi tatil olması dolayısıyla, Etkinliğin ikinci günü olan 02.05.2019 Perşembe günü ise, Tekkeköy İlçesinde bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ziyaret edilerek; buradaki Enerji Laboratuvarı gezildi, yenilebilir tarımsal ürünlerin Biyoyakıta dönüştürülmesi hakkında bilgi verildi. Bu aşamada doğa, toprak ve tarımla buluşturulan çocuklara, çalışmalar ve kurum hakkında bilgi verildi. Tohum ekimi, fide dikimi ve tarım uygulamaları uygulamalı olarak gösterildi.  Deneme bahçeleri ve seralar gezildi.

Aynı gün, Önce Tekkeköy İlçemizdeki Candal Alabalık Üretim Tesisleri ve sonrasında da Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı ile Yöresel Çarşamba Konağı ziyaret edildi. At çiftliği ve binicilik tesisleri gezildi, yöresel ürünler tanıtıldı. Çocukların doğa ve kültürümüzle ile iç çe bir gün geçirmeleri sağlandı.

Etkinliğin 3. ve son günü olan 03.05. 2019 Cuma günü ise Atakum İlçesinde bulunan Çakırlar Korusu’nda şenlik havasında bir piknik düzenlendi. Yağışlı havaya rağmen pikniğin tadını çıkaran öğrenciler, çocuklara özgü oyunlar oynadı, ip atladı ve mangal keyfi yaptı.

Finalde İl Müdürü Sayın Nail KIRMACI’nın, kampa iştirak eden çocuklara Katılım Belgelerini verdiği 3 günlük ‘Lider Çocuk Kampı- 2019’ bu yıl da verimli geçerek amacına uygun şekilde tamamlanmış oldu.

adminadmin