Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-10-2018 11:19   Güncelleme : 12-10-2018 11:19

Samsun’da masonik yapılanmalar ve kripto pontusçular!

Orta ve doğu Karadeniz’de Samsun başta olmak üzere Yunan İstihbaratı adına Türkiye’de faaliyetlerde bulunan Yunan vatandaşı Avukat Theodoros Pavlidis’in Rotary ve Lions Kulüplerindeki kripto Pontus Rumlar başta olmak üzere kurduğu ilişkiler gözlerin yeniden Rotary Kulüplerine çevrilmesine neden oldu.

Samsun’da masonik yapılanmalar ve kripto pontusçular!

 

Samsun’da faaliyet gösteren Rotary Kulüplerinde Samsun’da yerleşik kripto Rum ve Ermenilerin kuruculuğuna öncülük ettiği, sistematik olarak Rotary Kulüplerine üye olduğu ve yapılandığı bilinmektedir.

Samsun’da ki kripto Rumlar ve Ermeni ailelerin Samsun’daki Rotary Kulüpleri içinde çoğunluk olarak bulunmaları dikkatlerden kaçmıyor. Yunan ajanı Theodoros Pavlidis’in ise bu kripto yapılar ile yakın ilişkilerini Roraty Kulübünün Samsun’daki kurucu ve öncüleri üzerinden kurması ise akla “Kripto Rumlar Rotary Kulübü içerisinde mi yapılanıyor?” sorusunu akla getiriyor.

HEM FETÖCÜ HEM ROTARYEN OLANLAR VAR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ulusal medyada ortaya çıkan ve “Rotary başkanı’ FETÖ’cü çıktı” başlığı ile duyurulan haberler FETÖ yapılanmasının Rotary Kulüpleri içerisinde de kolayca vücut bulabildiğinin bir kanıtı. Ayrıca 15 Temmuz gecesi oluşturdukları Whatsapp grubunda darbeyi meşru gösterici mesajlar paylaşan Samsun dışındaki bir Rotary Kulübüne üye 4 kişinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası yaptıkları ve darbeyi meşru göstermeye çalıştıkları iddiasıyla tutuklandıkları da ulusal basına yansımıştı.

Samsun’da Rotary Kulüplerine üye bazı kişilerin de hem FETÖ’nün sohbetlerine düzenli olarak katıldıkları hem de Rotary Kulübü faaliyetlerini eş zamanlı yürüttükleri diğer kulüp üyesi Rotaryenler arasında bilinen bir durum.

ROTARY SAMSUN’DA NE KADAR GÜÇLÜ?

Rotary Kulübü Samsun’da faaliyetlerini lobicilik üzerinden bürokrasi ve siyasi yapılar ile kuruyor. Bu masonik yapıların ne kadar güçlü olduğuna bir örnek olarak “Bir valiye kendi özel kalem müdürüne Rotary hizmet ödülü verdirtecek kadar!” denilebilir.

Akasyam Haber olarak yaptığımız “BU ÖDÜLLER NEDEN VERİLİYOR?” başlıklı haberde konuyu şu şekilde haberleştirmiştik;

Samsun İlkadım Rotay Kulübü’nün verdiği ödüllerde hangi ölçü ve kriterleri tercih ettiği belirlenmezken Samsun’un iki önemli ve stratejik mevkisindeki müdirelerin ödüle layık görülmesi tartışmalara sebep oldu..

Rotary Külübü’bün ödüllerinin Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy tarafından seçilenlere verilmesi de ayrı bir tartışma konusu oluşturdu.2012 yılının son günlerinde verilen ödüllerin Rotary gibi kamuoyu tarafından Mason yapılanmaların alt kuruluşları olabilme şüphesiyle yaklaşılan oluşumlar tarafından Samsun’un önemli iki kurumunun özel kalemlerine verilmesinin nedenleri de merak ediliyor..

ROTARY MESLEK ÖDÜLLERİ VERMEDE AMAÇ NEDİR VE KİMLERE VERİLİR?

Geleneksel olarak Rotaryenler, mesleki yeterlilik ve yüksek ahlak standartları için ödül verirler. Rotary kulüpleri, bu ödülleri, Rotaryenlere veya Rotaryen olmayan kişilere, kurum ve kuruluşlara verirler. Amacı: İş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için, etik değerlerini bozmaksızın, fedakarlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış; ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkıları da değerlendirilerek ödüllendirilmesidir.

Burada sözü edilen iş veya mesleğin büyüğü, küçüğü yoktur. Çünkü Rotary’nin temel amaçlarından biri de, topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesidir.

Onun içindir ki, Rotary’de meslek ödülleri, toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve mesleklerin temsilcilerine verilir. Bu anlamda, büyük bir kuruluşun yöneticisi, önemli bir sanatçı ya da bir ayakkabı ustası veya bir aşçının diğerinden farkı yoktur.

Haber linki; http://www.akasyam.com/bu-oduller-neden-veriliyor-9550/

O dönem yapılan haberde Samsun’un en önemli iki devlet kurumu olan Samsun Valiliği Özel Kalem Müdürü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü’nün bu ödüllere Rotary Kulüplerine hangi üstün hizmetlerine karşın ödül verildiği ve bu ödülleri dönemin Samsun Valisine nasıl verdirtildiği sorulmuştu.

ROTARY KULÜPLERİ SAMSUN VALİLİĞİ’NDE PROTOKOL LİSTESİ KRİZİNE NEDEN OLMUŞTU

Kendi görev yaptığı devletin valisi tarafından ödül verdirtilen yapıların protokol listesi kıyağına nasıl sessiz kaldığı ve listelere alındığı Akasyam Haber’in 2014 yılında yaptığı “SAMSUN VALİLİĞİ PROTOKOL LİSTESİ ŞAŞIRTIYOR!” başlıklı haberde gündeme gelmişti;

Samsun Valiliği’nin resmi web sitesinde yer alan protokol listesi görenleri şaşırtıyor..

Listede Rotary ve Lions Kulüpleri dernek statüsünde olmasına rağmen dernek ya da kulüpler listesinde yer almayıp ayrı bir başlık altında ve Samsun’daki bütün ilçe şubeleriyle birlikte kaydediliyor..

***

Rotary ve Lionslara özel bir ayrıcalık yapılıyor gibi hazırlanan listede Samsun Rotary Kulübü Başkanı, Atakum Rotary Kulübü Başkanı, Karadeniz Rotary Kulübü Başkanı ,İlkadım Rotary Kulübü Başkanı, 19 Mayıs Rotary Kulübü Başkanı, ,Lions Klubü Bölge Başkanı, Samsun Lions Kulübü Başkanı , Atakum Lions Kulübü Başkanı isim ve telefon numaralarıyla birlikte yer alırken ayrıca Lions Klübleri Karadeniz Ana Proje Koordinatörü Serap GÜRGÖR de yer alıyor..

Haber Linki; http://www.akasyam.com/samsun-valiligi-protokol-listesi-sasirtiyor-14345/

Haberin ardından Samsun Valiliği protokol listesini alelacele değiştirmiş ve Rotary ve Lions Kulüplerini ana protokol listesinden çıkartılarak olması gereken dernekler bölümüne eklenmişti.

Haber Linki; http://www.akasyam.com/samsun-valiligi-protokol-listesi-degisti-14368/

KRİPTO PONTUS RUMLAR İLE ROTARY BİRLİKTELİĞİ DAHA ÖNCE DE TRABZON’DA GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD’li bir grup doktor 2001 yılında Trabzon halkından kan örneği almak için uğraşmış, yetkililer ise “Pontus Rum Devleti”nin genetik kökenini araştırdıkları gerekçesiyle bu girişime izin vermemişlerdi.

Milliyet gazetesinin 2002 yılında yaptığı habere göre bir grup ABD’li doktorun 2001 yılında Trabzon’da bölge halkından kan örnekleri toplamaya çalışmasıyla başlayan tartışma, bu yıl yapılan ikinci başvuruyla yeniden gündeme geldi. “Kalp hastalıklarında kolestrol riski”ni araştırmak için kan örneği toplamak istediklerini söyleyen California Üniversitesi Gladstone Enstitüsü doktorlarının, aslında Pontus Rum devletinin kökenleriyle ilgili genetik araştırma yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, projeye şüpheyle yaklaşarak destek vermedi. Valilik de "şüpheli bulunduğu" gerekçesiyle çalışmayı engellemişti.

Rotary kulübü devreye girmiş;

Doktor grubu, izinsiz olmasına rağmen bir dönem Rumlar’ın yoğun yaşadığı bazı yerleşim birimlerine gitmiş, bu sırada, kan örneği alınıp alınmadığı netlik kazanmamıştı.

ABD’li doktor grubu, jandarmanın devreye girmesiyle şehirden ayrılmak zorunda kalmış ancak Amerikalı araştırmacılar bir yıl sonra yeniden ortaya çıkmıştı.

ABD’li doktor grubu bu kez de Rotary Kulübü aracılığıyla valilikten izin istemiş, bu talebi geri çeviren valilik, bakanlıktan izin alınması gerektiğini söylemişti.

Haber Linki; http://www.milliyet.com.tr/2002/12/16/guncel/agun.html
Kripto Pontusçu Rumların parçalanmış Türkiye hayalini gösterir harita


Türkiye’de ki Rotary Kulüpleri yapılanmasını ve yapılanma bölgelerini gösterir harita

Haritalar arasındaki Marmara ve Ege Bölgesini belirleyen sınırların benzerliği ise dikkat çekici ve endişe verici bir durum.

TÜRK-ORTODOKS PATRİKHANESİ BİLE BU DURUMDAN RAHATSIZ OLMUŞ

Türk-Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol yaptığı bir açıklamada “İngilizce kursları misyoner yatağı” alt başlıklı açıklamasında misyonerlik faaliyetleri içinde yabancı dil kurslarına da dikkat çekmişti.

Misyonerlerin önce sorunlu gençleri tespit ederek işe başladığını, milli şuurdan yoksun, ailevi problemleri olan gençler üzerinde çalıştığını belirten Erenerol, "Bunları yaparken de İngilizce kurslarını kullanıyorlar. Her İngilizce kursunu bugün bir misyonerlik faaliyeti olarak kabul edebilirsiniz. Kendine yakın gençleri eğitime tabi tuttuktan sonra ev kiliselerine yönlendiriyorlar. Bunun için dükkanları, apartman dairelerini kiralayıp ibadethane olarak kullanıyorlar. Bugün hemen her ilimizde ev kiliselerine rastlamak mümkündür. İstiklal savaşında bu topraklardan atılanların torunları, yöneticilerimiz sayesinde davetler vererek geri çağırılıyor. Bir duvarı veya bir taşı kalmış bir takım harabeleri kilisedir diyerek ayin yapılıyor. Cemaati olmayan kiliselere otobüslerle Yunanistan'dan cemaat getiriliyor. Böyle bir rezaletle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Erenerol, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise Samsun ve Trabzon'daki kiliseler vasıtasıyla misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğünü, bölgedeki gençlerin buradaki papazlar vasıtasıyla yoldan çıkarıldığını, bu kiliselerin Pontus faaliyetlerine de destek verdiğini kaydeden mason locaları, Rotary, Lions ve Bilderberg gibi kuruluşların misyonerlik faaliyetlerini desteklediğini ileri sürmüştü.

Haber linki; http://www.internethaber.com/ruhban-okuluna-tepki-var-1044211h.htm

MASON LOCALARINI ATATÜRK KAPATMIŞ, İNÖNÜ İSE AÇMIŞTI

Türkiye'de faaliyet gösteren Mason locaları “kökü dışarıda olduğu için ” 1935'te Atatürk'ün emriyle kapatılmış ancak Batı’nın zorlamasıyla 1948 yılında İsmet İnönü tarafından mason localarını tekrar açılmasına izin verilmişti.

THEODOROS PAVLİDİS FAALİYETLERİNDEN DOLAYI TÜRKİYE’YE GİRİŞ YASAĞI KONULDU

Yunan İstihbaratı adına çalışan ve DHKP-C’nin güdümünde olan Devrimci Karadeniz ve Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı söylemleri ile bilinen Tamer Çilingir gibi yapılanmalar ile ilişki içinde olan, Samsun ve bölgedeki kripto Rumlar ile irtibat ve iltisak halinde olan Theodoros Pavlidis’in Türkiye’de ki ajanlık ve misyonerlik faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye giriş yasağı konuldu.

adminadmin