Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2016 10:24   Güncelleme : 07-12-2016 10:24

Samsun’da Mert Irmağı Kenarına Kurulan Eskici Pazarı Vukaatlar sebebiyle kaldırılıyor!

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde Mert Irmağı kenarına kurulan eskici pazarı çeşitli olaylarla gündeme gelince Samsun Büyükşehir Belediyesince kaldırılma kararı alındı.

Samsun’da Mert Irmağı Kenarına Kurulan Eskici Pazarı Vukaatlar sebebiyle kaldırılıyor!

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde Mert Irmağı kenarında kurulan ikinci el eşya pazarında kıyafetten elektronik eşyaya, kitaptan eski eşyalara kadar çok çeşitli ürünler satışı yapılıyordu. Haftanın 7 günü satış yapılan pazarda hafta sonları ilgi daha fazla artarak adeta adım atılmaz kalabalıklar yaşanıyordu.

Şehir dışından da çok sayıda vatandaşın akın ettiği ikinci el eşya pazarı birçok vukuata da ev sahipliği yaptı. Yer kavgası yüzünden çıkan kavgalar, silahlı saldırılar ve cinayetlerin yaşandığı pazarda son olarak aynı yerde pazarcılık yapan bir kadının dövülmesi ile bir anda gündeme oturdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu durumu dikkate alarak, TOKİ binalarının da yerleşime açılacağından ikinci el pazarına Cumartesi ve Pazar günü hariç 20 gün daha müsaade ederek kaldırılması yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Pazarda satış yapan esnaflar evlerinin gelirini buradan karşıladığını ve kaldırıldığında nereye gideceklerini ve ellerinde kalan malları nasıl satacaklarını bilemediklerini beyan ettiler. Bazı satıcılarda elindeki malları satabilmek için maliyetine satış düzenlemeye başladı.

YENİ YER İSTİYORUZ

Çay Mahallesi TOKİ binalarının yanında olan ikinci el pazarı bu kadar rağbete rağmen bakımsızlığı ile alışverişe gelenler ve satıcılar tarafından oldukça rahatsızlık yaşıyordu. Satış yapan birçok satıcı evini geçindirmek için bu sıkıntıya katlandığını dile getirirken kötü hava şartlarında çamur ve su içinde beklediklerini dile getirdiler. İkinci el eşya pazarında satış yapan satıcılar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine buranın kaldırılması durumunda satış yapabilecekleri yeni bir yer tahsis edilmesini rica ediyor.

EN FAZLA MÜLTECİLER YARARLANIYORDU

Mert Irmağı kenarında kurulan ve Cumartesi, Pazar günleri daha kalabalık olan pazarda alım gücü düşük vatandaşlar ve mülteciler alışverişini yaparken, takım elbiseler 10 lira, pantolon 5 lira, ayakkabı da 3 liraya kadar düşük fiyatlarla bulunuyordu. Bir tek düşük gelirli vatandaş tarafından değil eski eşya meraklıları da her hafta mutlaka gelerek hobi olarak beğendiği ve dikkatini çeken eşyaları satın alıyordu.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin