Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-07-2016 13:27   Güncelleme : 25-07-2016 14:17

Samsun’da meydana ilk inen stk’lar!

15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Meydanlara İnin’ çağrısından önce meydanlarda ilk inen Sivil Toplu Kuruluşları milletin göz bebeği haline geldi.

Samsun’da meydana ilk inen stk’lar!

Memur Sen Samsun Temsilcisi ve Eğitim Birsen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun İnsani Yardım Hareketi – SİYAH Koordinatörü Selim Sarper Küçük ile birlikte Samsun Cumhuriyet Meydanına ilk inen STK unvanına sahip oldular.

Güneysu, meydandaki 15- 20 kişilik küçük kalabalığa, bütün herkesi meydana çağırmaları için seslenirken, herkes ne olup bittiğini yeni yeni kavramaya başlıyordu.

Bir süre ‘bu meydan dolmaz’ endişesi yaşayan meydandaki bir avuç kalabalık, önce MHP liderinin darbe karşıtı ve hükümetten yana açıklaması ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milleti meydanlara çağıran ilk seslenişiyle rahat bir nefes aldı.

Tam bu sıralar Samsun Garnizon Komutanı da meydandaki kalabalığın ne kadar olduğunu anlamak için sivil ekip gönderiyordu.

Tarih en zor günlerde geride bıraktıkları da dahil hiçbir şeyi düşünmeden sokağa çıkan ile atmosferi koklayıp duruma göre hareket edenleri birbirinden elbette ayıracaktır.

Meydana ilk inen Sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya hesaplarında, meydandan bir tane bile resim yok.

Reklamın değil, vatan kurtarmanın derdindeler.. 

adminadmin