Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-03-2019 14:38   Güncelleme : 08-03-2019 14:38

Samsun'da millet ittifakında ilkadım krizi!

Samsun'un İlkadım ilçesinde Millet İttifakı'nın adayına karşı çıkan bazı CHP seçmeninin sandıkta oy kullanmayarak sürekli ülkücü vurgusu yapan Necattin Demirtaş'ı boykot edeceği gündeme geldi.

Samsun'da millet ittifakında ilkadım krizi!

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde Millet İttifakı'nın adayı olarak Necattin Demirtaş'ın isminin açıklanmasının ardından CHP tabanında yaşanan şok, etkisini devam ettiriyor.

Yıllar sonra aday çıkaramama şokunu üstlerinden atamayan CHP'liler Necattin Demirtaş'ın özellikle CHP'yi yok sayıp sadece 'ülkücü' vurgusundan oldukça rahatsız.

İlkadım'da seçim çalışmalarında yer almayan CHP tabanı, yerel seçimlerde farklı alternatif isimler konusunda değerlendirme yaparken, Necattin Demirtaş'ın başkanlığı hakkında kararsızlık yaşıyor.

Siyasi kulislerde, İlkadım'daki CHP seçmeninin tamamının kendisine oy vereceğini hesaplayan Necattin Demirtaş'ın hüsrana uğrayacağı konuşuluyor.

Kendi görüşlerinin alınmadığını ve bu duruma tepkili olduklarını belirten ve ismini vermek istemeyen bazı CHP'liler şunları anlattı: "İl başkanımız ve ilçe başkanımızın dahi görüşleri, eleştirileri hasır altı edildi. Necattin Demirtaş'ın adaylığı oldu bittiye getirildi. Cumhuriyet'in kurucu unsuru CHP ve tabanı yok sayıldı. İlkadım'ın atıldığı yerde CHP'li bir ismi görmek isterdik. Yok sayıldık. Kimse yanılgıya düşmesin; CHP'nin oyu ipotekli değildir. Gerekirse sandığa gitmez ve bir daha bize sorulmadan aday belirlenmemesi için demokratik hakkımızı kullanarak boykot ederiz

Samsunkenthaber

adminadmin