Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2017 16:34   Güncelleme : 19-12-2017 16:34

Samsun'da Mültecilerin Durumu Yürek Sızlatıyor

Samsun'da mülteci ailelerin perişan durumu yürek sızlatıyor. Samsun'a son iki ayda 800 civarında mülteci ailenin geldiğini açıklayan Uhuvvet ve İnfak Derneği Başkanı Hüseyin Kılınç, "Mülteci ailelerin durumu perişan" dedi.

Samsun'da Mültecilerin Durumu Yürek Sızlatıyor

Samsun'da mülteci bir ailenin perdesi dahi olmayan bir evde çekilen görüntüsü sosyal medyada yayınlanır yayınlanmaz infial yarattı. Sosyal medyada yer olan fotoğrafta, perdesi dahi olmayan bir evde yerde yatan ve bu şekilde uyuyan mülteci çocukların hali yürekleri burktu.

Mülteci ailelerin büyük bir çoğunluğunun kimlik alamadığı için eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden de yararlanamadığını söyleyen Hüseyin Kılınç, şöyle konuştu.

"Mültecilere kimlik için en az 7 ay 8 ay gibi süre veriliyor. Bu süre içerisinde bu aileler ve çocukları ne eğitim ne de sağlık hizmetlerinin hiçbirinden yararlanamıyor. Acil olarak Samsun'da mülteci aileler için harekete geçilmeli"

Öte yandan Hüseyin Kılınç, Samsun'da mülteci ailelere yapılacak yardım ve bağışlar için  Uhuvvet ve İnfak Derneği ile irtibata geçilmesini istedi.

Yardım ve bağışlar için Uhuvvet ve İnfak Derneği iletişimi 05432500970

adminadmin