Güncel
Giriş Tarihi : 06-06-2020 16:45   Güncelleme : 06-06-2020 17:16

Samsun’da Özel Eğitim Hizmetleri Güçleniyorken Geziceler ve FETÖCÜ'ler Sahnede

Atakum ilçesinde yıllardır ihtiyaç duyulan ve özel yetenekli öğrencilere hizmet verecek olan Atakum Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileriyle buluşması çok klasik bir tiyatro sahnelenerek engellenmeye çalışıyor.

Samsun’da Özel Eğitim Hizmetleri Güçleniyorken Geziceler ve FETÖCÜ'ler Sahnede

600 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Merkez, Atakum ilçesinde ikamet eden öğrencilerin yanı sıra, yakın ilçelerinde öğrencilerine kapsayacak şekilde 600’e yakın öğrenciye hizmet sunacak.

Merkezin öğrencilerinin akşam geç saatlere kadar eğitim alması, öğrencilerin normal eğitimleri sonrasında kendi imkanları ile merkeze ulaşmak zorunda olması, her öğrencinin okul çıkış saatlerinin farklılık göstermesi nedeniyle de ulaşımı uygun bir konumda bulunması bir ihtiyaç olarak büyük önem arz ediyordu.

Atakum’a Bilim ve Sanat Merkezinin kazandırılması da özel eğitim hizmetleri için önemli bir kazanım ve Atakum’dan İlkadım’daki Bilim Sanat Merkezi’ne gidip gelen öğrenci ve veliler için büyük kolaylık olarak herkesin takdirini toplamıştı.

YENİ BİNA HER BAKIMDAN İDEAL

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi’nin açıldığı binada ise daha önceden Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu bulunuyordu.

Bu okulda eski binasından taşınarak geniş bir arazide, her türlü fiziki donanıma sahip, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni bir binada hizmet vermeye devam edecek.

Okulun özel eğitim öğrencilerine yönelik gerekli olan altyapısı ise en yeni ve en ideal şekilde tasarlanıyor.

Okulun çok amaçlı salonu, geniş derslikleri ve atölyeleri, yemek salonu, kantini, öğretmenler odası, zengin iç mekânları yanında spor aletleri, oturma alanları ile donatılmış çok büyük ve ağaçlar ile çevrili ferah bir bahçesi bulunmakta.

BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR YATIRIM YAPILARAK HİZMETE ALINMIŞ BİR EĞİTİM ALANI

20 yıl öce okul yapısına uygun tasarlanmamış bir binada hizmete başlayan Zafer Özel Eğitimin Meslek Okulunun eski binasında ise okul tarafından kullanılmaya uygun olmayan 15 metrekarenin altında her katında çok sayıda odalar mevcut.

Bu odalar derslik ve atölye yapımına uygun değil. Ayrıca öğrenci sayısı ve fiziki nedenlerle binanın 3. katı yıllardır kullanılmıyor ve atıl durumda.

Atakum Bilim ve Sanat merkezinin ise bu odaları proje grubundaki öğrenciler için kullanabilmesi ve binanın tam kapasite olarak hizmet vermesini sağlayabilecek imkânlara sahip.

Zafer Özel Eğitim Okulunda eğitim gören öğrenciler kendilerine uygun bir binaya alınırken Atakum’da ikamet eden özel yetenekli öğrencilerinde yeni bir binaya kavuşması hedefleniyor.

Böylece kamu kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesinin ve güçlendirilmesinin yanı sıra, özel eğitime muhtaç olan iki öğrenci gurubuna yönelik nitelikli bir eğitim sunulması hedeflenmiş.

 

GERÇEĞİ YANSITMAYAN İDDİALAR

Ancak son günlerde kamuoyu gündemine Eğitim Sen Samsun Şubesi başkanı tarafından taşınmaya çalışan gerçeği yansıtmayan iddialar var.

Sendika Başkanı aynı zamanda Zafer Özel Eğitim Okulunda görevli bir öğretmen.

Bir eğitimci olmasına rağmen açıklamalarında hem BİLSEM velilerini ve eğitim yöneticilerini zan altında bırakacak, toplumun öğrenciler üzerinden ayrıştırılmasına neden olacak ifadelere yer veriyor.

Sosyal medyada kendisi, bazı haber siteleri ve kişilerin yönetici olduğu bir sayfa açılmış.

Bu sayfada velilere mağdur oldukları yönünde paylaşımlar yapılması,  konunun siyasete ve gündeme taşınması için daha önce FETÖ’nün Aktif Sen ilçe başkanlığı yaptığı bilinen bir öğretmen ve bazı diğer öğretmenler tarafından WhatsApp üzerinden organize olunarak velilerin bu konuda yönlendirildiği söyleniyor.

Yine açıklama yapan bazı sendika yetkilileri ise kamu yararının sağlanması, devlet yatırımların etkili ve verimli şekilde kullanılmasına yönelik bu kararları; rant sağlamak, siyasi güç elde etmek gibi konudan ve gerçeklikten uzak mecralara taşımaya taşıyor.

 

ŞİMDİ SORALIM BAKALIM CEVAP VEREBİLECEKLER Mİ!

Bu açıklamalarla özel eğitim ihtiyacı duyan her iki özellikteki güzide öğrenciler üzerinden yapılmak istenen, öğrencilere fayda sağlamak mı yoksa onlar üzerinden hesap görmek mi?

Ve bu hesap neyin hesabı?

Sırf yeni taşınılacak okula gidip gelmemek, yani yakıt parasından kaçmak için öğrencileri paravan olarak kullanmak hangi eğitim sisteminin hangi ahlakına sığıyor?

Samsun'a  ve  Atakum'a  yeni bir Bilim ve Sanat Merkezi kazandırmak, Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini daha donanımlı ve eğitimlerine uygun bir eğitim binasına kavuşturmak, ilin eğitim yatırımlarını etkili ve verimli bir şekilde planlanmak hangi akılla rant olarak değerlendirilebilir?

Yapılmak istenen hassas bir konuyu kamuoyunda gerçek dışı bir şekilde gündem yaparak,  asıl kendi siyasi mecralarında zemin ve güç kazanmak mı?

Eğitim bir eğitimci tarafından siyasete alet edilecek kadar basit bir şey midir sizin gözünüzde…?

Recep YAZGANRecep YAZGAN