Güncel
Giriş Tarihi : 01-10-2018 09:35   Güncelleme : 01-10-2018 09:35

Samsun’da paralel başkanlık sevdasında koşanlar mı var!

Samsun’da garip şeyler oluyor.

Samsun’da paralel başkanlık sevdasında koşanlar mı var!

Ya da şöyle diyelim;

Veya birileri mevcut durumu garipleştirmeye çalışıyor diyelim.

Büyükşehir Belediyesinden bahsediyoruz.

1999 Yerel seçimlerinde %28 oy oranı ile Samsun Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz (YZY), CHP kökenli olması, ANAP’ın da yıldızının parladığı bir dönemde belediye başkanı olmuştu.

Zaman içerisinde sol oyları da almayı başaran ve CHP’lilerin bugünlerde “elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik” dediği Yusuf Ziya Yılmaz, aradan geçen 19 yılın sonunda başkanlıktan vekilliğe terfi etti/rildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi son üç döneminde bir AK Parti belediyesi olmasına rağmen, hiçbir AK Partili ne sendika olarak ne kadro olarak ne de yönetim ve üst düzey bürokratlar olarak belediyenin bırakın kapısından içeri girmeyi önünden bile geçemedi.

Dar kadro ve klik yapılarla çalışmayı seven YZY, her olaydan ve durumdan kendince AK çıksa da vicdanlarda AK Partili çıkmadı ve partililer tarafından her zaman yargılandı.

Yol arkadaşını henüz satmadığı dönemlerde “Samsun Büyükşehirde HAYIR’ın adı Kenan Şara olmuş” cümlesi geçen genel merkez raporları bile okumuştuk. YZY o kadar oportünist ve pragmatisttir ki Kenan Şara’yı bile yarı yolda bırakmıştı.

Zaman içinde A Takımı Davası veyahut Paralel Kuleler gibi akçeli işler, kıyak işleri, kasa işleri, oradan buradan hisse daire dükkân işleri derken bugünlere geldik. Geldik ama olan Samsun’a oldu.

Son kazıklarından birisi Parktek oldu mesela!

A Takımı davasının sonuna geldiği döneme denk gelen ve Eskinin İçişleri Bakanı, son dönemin FETÖ ile anılan ismi İdris Naim Şahin’in oğluna “tam bir kıyak” şeklinde alelacele adrese teslim verilen Samsun’un en rantlı ve sermayesiz kolay işi olan modern değnekçilik Parkomatları…

O dönem İdris Naim Şahin’in oğlunun İstanbul’daki arkadaşlarına “Samsun’da çok iyi ve kazançlı bir iş yapıyoruz” diye anlattığı otopark işi hangi Samsunlunun, hangi kamunun yararına peşkeş çekildi ve Samsun’un başına dert edildi.

Neyin ya da kimin, hangi yapının menfaatine verildi?

Cevabı halen daha belli değil!

Daha devamı var; İmar rantları, topluma mal olmuş olan “şunun şurasını verirsen bu işi olur” zihniyeti, halka yakın görünüp halktan uzak aristokrat yapıda etrafında oluşturduğu başı-sonu ecnebi yapılar, üç teklifli ihaleler, yüzlerce barçaya bölünmüş doğrudan temin limitlerindeki adrese teslim ve ne olduğu anlaşılamayan ödemeler, yapı içinde yapılar, kurum içinde kurumlar, milyonlara varan zararlar, kendisinin başlatmadığı hiçbir projeyi sahiplenmeyen kibirler, çapraz ilişkiler…

Daha neler var neler!

Yoksa bunları unutmuş muydunuz?

Ne oldu sonunda; zar zor vekil yapılıp nihayetinde belediyeden uzaklaştırıldı. Neredeyse görevden alınacaktı. Eski vali İbrahim Şahin’e ve onun ilişkileri üzerinden ulaştığı Binali Yıldırım Bey’e dua etsin.

Dua etsin, neden etmesin baksanıza giderayak kendi yerine gelecek başkanı bile ayarladı gitti.

Zihni Şahin’i çok sevdiğinden değil tabi ki, kendince çok makul sebepleri vardı;

Birincisi ekibini muhafaza etmek istemesi;

Çünkü klikçi yapıdaki YZY, her işi ekibi ile yapmıştı. Ekibin gitmesi demek YZY’nin yapıdan çıkması, çarkların dışına atılması demekti.

İkincisi eski hesapların açılmamasını istedi;

Çünkü yeni gelecek olan başkan eski hesapları, eski işleri, ihaleleri, imar işlerini açarsa sıkıntı büyük olacaktı.

Üçüncüsü yeni başkanın yönetilebilir ve güdümlenebilir olması gerekiyordu.

Dördüncüsü YZY arka planda başkan gibi kalacak ve belediyenin tüm nimetlerinden yararlanmaya devam edecekti. Buna yeme-içme, ağırlama, tesis kullanımı ve makam dâhil.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin