Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-09-2016 09:33   Güncelleme : 23-09-2016 11:53

Samsun'da Sağlık Çalışanlarına Tehdit Ve Şiddet

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz bir basın açıklaması yaptı.

Samsun'da Sağlık Çalışanlarına Tehdit Ve Şiddet

Samsun Haber - Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Salıpazarı İlçe Devlet Hastanesinde 18 Eylül Pazar günü saat:13:30’ da acil serviste sağlık çalışanlarımızın, İlyas Yüksel isimli hasta tarafından şiddete maruz kalmalarını şiddetle kınadıklarını söyleyen kendini bilmez, haddini bilmez, aldığı sağlık hizmetinin kıymetini bilmez birinin yaptığı bu saldırganlığın kesinlikle kabul edilecek bir tarafı olmadığını belirtti.

Öksüz. ”Hastanın, hastaneye geldiğinde normal uygulamanın tatbiki esnasında, sağlık çalışanlarımıza yönelik küfürler ve tehditlerine rağmen nöbetçi doktor hastayı sakinleştirmeye çalışmış ama kendisi de hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığı için polis olaya müdahale etmiştir. Ancak, hasta sağlık çalışanlarımıza olduğu gibi, aynı tavırları emniyet birimlerimize de yapmıştır.

Sağlık-Sen camiası olarak hiçbir insanımızın, özellikle de hiçbir sağlık çalışanımızın böylesi alçakça hakarete uğramasını asla kabul etmediklerini, mağdur olan çalışanlarımızın daima yanında olduklarını söyleyen Başkan İlhan ÖKSÜZ bu olayın hukuki olarak da sonuna kadar takipçisi olacaklarını ekledi.

Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz; zor şartlar altında, fedakârca sağlık hizmeti veren çalışanlarımızın takdir edilmesi gerektiğini, hastalarımızın da daha güzel hizmet alabilmeleri için sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmaları gerektiğini ve huzurlu bir çalışma ortamı dilediklerini söyledi.

adminadmin