Sağlık
Giriş Tarihi : 18-06-2020 16:23   Güncelleme : 18-06-2020 16:23

Samsun'da Sağlık Turizmi İçin Seferber Olunmalı!

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Samsun’da sağlık turizminin geliştirilmesi için seferberlik ilan edilmesini teklif etti. Samsun’un potansiyelinin harekete geçirilmesi için yol haritası belirlenmeli diyen USTA’nın sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamasının ayrıntıları şu şekilde:

Samsun'da Sağlık Turizmi İçin Seferber Olunmalı!

Samsun, Sağlık Turizmi Konusunda Pastadan Hakkettiği Payı Almalı

Ülkemiz, sağlık turizmi açısından son yıllarda ciddi aşama kaydetmiştir. 2019 yılında 560 binden fazla yabancı, sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemizi ziyaret etmiştir. Sağlık turizmi konusunda ülkemizin avantajlı konumu ve potansiyeli, gelecek açısından umut vermektedir. Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanının da sağlık turizmi konusuna dikkat çekmesi, hükümetin de bu konuya eğilmesi son derece önemlidir. Samsun, sağlık turizmi konusunda bu pastadan hakkettiği payı mutlaka almalıdır.

 

Samsun’da Potansiyel Var

Samsunumuzun potansiyeli harekete geçirilmelidir. Halihazırda Türkiye’de yüz bin kişi başına düşen doktor sayısı 187, Samsun’da 203’tür; yatak sayısı Türkiye’de 283, Samsun’da 346’dır. Samsunumuz hem sağlık konusunda, deniziyle, ormanlarıyla, kanyonuyla, kaplıcalarıyla hem de turizm konusunda oldukça avantajlıdır. Fakat bu potansiyel oturduğun yerden harekete geçirilemez. Bunun için gayret göstermek gerekir.

 

Seçim Zamanı Söz Verdiler, Seçim Sonrası Desteklerini Çektiler

Yıllardır, Samsun’da medikal sanayi kümelenmesi hakkettiği konuma gelmesi, gelişmesi ve istihdam olanaklarının artması için de çok çaba sarf ettik; özellikle yerel seçim zamanı Samsun bu konuda bakan akımına uğradı, sözler verildi ama seçimden sonra ne oldu? İlk iş olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Mediclust AŞ’den desteğini çekti. O destek çekilmeseydi, eminim ki, bugün dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını sürecinde Samsun tüm dikkatleri ve yatırımları üzerine çekecek bir il olabilirdi.

 

Sağlık Turizmi Yeni Fırsat, Seferber Olunmalı

Şimdi bakın yeniden bir fırsat sunuyor Samsun için sağlık turizmi. Bunun için Samsun düşünmeli, ortak hareket edilmeli, neler yapılabilir, potansiyel nasıl harekete geçirilmeli bu konularda, tüm paydaşların bir araya geldiği çalıştaylar düzenlenmeli, ortaya yol haritası çıkarılmalı. Samsun’da sağlık turizmi için seferberlik ilan edilmeli.

 

Yerel Yöneticiler Yatırımın Önünde Köstek Değil, Destek Olmalı

Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerimiz, Valilik, Kaymakamlıklar, bu konulara değer vermeli. Samsun prangalarından kurtarılmalı, Samsun’un üzerinde ölü toprağını atılmalıdır. Yatırımlara köstek değil, destek olunmalı, yanlışlardan dönülmelidir. Samsun için, Samsunumuzun kalkınması ve refahı için gereken yatırımlara imkan sağlanmalı, yol gösterilmelidir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN