Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-08-2016 10:39   Güncelleme : 25-08-2016 14:20

Samsun’da siyaset – bürokrasi gerginliği ve tek suçlu yerel basın!

Samsun’da üst düzey bir bürokratın özel kalem müdürünün görevden el çektirilmesi haberinin ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi imamının deşifre olması ve FETÖ/PDY’den tutuklanan avukatta kimlerin vekaletlerinin olduğunun haberleştirilmesi, siyaset ile bürokrasinin ortasına patlamaya sabırsız bir bomba bıraktı.

Samsun’da siyaset – bürokrasi gerginliği ve tek suçlu yerel basın!

İLK ATEŞ AKASYAMHABER’DEN

Fitilinin Akasyamhaber’in FETÖ/PDY’nin Samsun Büyükşehir Belediye İmamını deşifre etmesiyle ateşlenen gerilim, üst düzey bir bürokratın özel kalem müdürünün açığa alınması haberinin Oda TV’de yayınlanmasıyla iyice tırmanışa geçti.

Nihayet, Samsun’da FETÖ/PDY’nin Türkiye’deki 5. Kasası ve Fethullah Gülen ile birlikte, eski bir bakan ve yeni bir milletvekilinin avukatı olduğu iddia edilen Avukat Cem Şenocak’ın tutuklanmasıyla gerilim patladı patlayacak raddeye ulaştı.

AVUKAT KONUŞURSA YER YERİNDEN OYNAR

Tutuklu avukatın konuşması durumunda Samsun’da pek çok sır ve şaibeli durumların ortaya çıkması esasen bir güven ortamını oluşturması beklenirken FETÖ/PDY’nin Samsun Yapılanmasının tamamen çökmesi ihtimali altında kaç kişinin ve kimlerin kalacağı endişesinin ve korkusunun panik havası bu gerilimin oluşmasına sebebiyet veriyor.

ORTALIK İYİCE KARIŞTI

Kimse kimseye güvenmiyor, herkes birbirini suçluyor ve zoraki beraberliklerin dışında kimse kimseyle yan yana gelmek dahi istemiyor.

Hatta birbirlerini tehdit ederek “ben yanarsam seni de yakarım” gibi uyarıların da yapıldığı ve bu nedenle işlerin iyice Arapsaçına döndüğü iddiası dahi konuşulmaya başlandı.

Bürokratların siyasi baskı sebebiyle rahat hareket edemediği bu zor günlerde eş durumundan şaibeli bürokratların da olduğu ve küçük bir sarsıntıda ortalığın tozu dumana karışacağı iddia ediliyor.

YEREL BASININ SUÇU NE

Öte yandan geçmişin kirli ve karanlık ilişkilerini ortaya çıkaran yerel basın günah keçisi ilan ediliyor.

OHAL durumunun mobbing ortamında zor şartlara ve örtülü örtüsüz tehditlere rağmen FETÖ/PD Yapılanmasına savaş açan Samsun yerel basını, basın hürriyetinin teminatı makamlar tarafından işini yapamaz hale getirilmeye çalışılıyor.

Bu günlerde kimse eskiden çok yaygın olarak kullanılan “Kimin ne suçu, günahı varsa çıksın ortaya!” cümlesini sarf etmiyor.

Yerel basını şu veya bu sebeplerle sindirmeye çalışan, suçlayan, günah keçisi haline getirenler, kendi karanlık geçmişinin gün yüzüne çıkmasından endişe ediyor.

15 Temmuz FETÖ/ PD Yapılanmasının Darbe girişinin önlenmesinde basının duruşuna methiyeler düzenler her neden ve her nasılsa şimdi basını bir tehditmiş gibi göstermeye çalışıyor.

Onlara o darbe girişiminin bir tiyatro olmadığını bütün acı gerçek ve çıplaklığıyla 250 şehid vererek atlatıldığını ve şehitlerin hatırının bütün hatır ve makamların üstünde olduğunu işe yaramayacak olmasına rağmen yeniden hatırlatmak istiyoruz.

adminadmin